Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Rebecca van Gelder kunstwerk • schilderij • voorheen te koopPassanten

Gelder R. van | Rebecca 'Bobette' van Gelder, Passanten, olieverf op doek 75,4 x 95,8 cm, gesigneerd rechtsonder met pseudoniem 'B. Stratthon van Gelder' en gedateerd '39

Rebecca van Gelder

Passanten
olieverf op doek 75,4 x 95,8 cm, gesigneerd rechtsonder met pseudoniem 'B. Stratthon van Gelder' en gedateerd '39

Dit ingelijste schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: Carole Denninger, 'Amsterdam – 365 stadsgezichten’, Bussum 2008, nr. 179 (met afb. in kleur); Katlijne van der Stighelen, 'Vrouwenstreken. Onvergetelijke schilderessen uit de Lage Landen', Tielt 2010, pag. 83 (met afb. in kleur nr. 28 op pag. 84).

Lange tijd is de kunstenares Rebecca van Gelder onderbelicht geweest. Met de tentoonstelling ‘Rebel, mijn hart’ (1995) kwam haar werk - zij schilderde, was graficus en modetekenares - weer onder de aandacht van het grote publiek. Van Gelder, die ook onder de namen ‘Bobette’ of ‘Bob Stratthon van Gelder’ exposeerde, woonde het grootste deel van haar leven in Amsterdam. Zij studeerde in Berlijn, Londen en Parijs. Aanvankelijk verdiende zij haar inkomen met het maken van mode-illustraties, later maakte ze vrij werk, dat ze regelmatig exposeerde op de tentoonstellingen van ‘De Onafhankelijken’. Portretten, stillevens en figuurstukken vormen het leeuwendeel van haar oeuvre, vaak voorstellingen met een satirische of sociaal-kritische ondertoon.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak