Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Joseph Bles kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Kermis op de Grote Markt in Den Haag met de St. Jacobskerk op de achtergrond

Bles J.  | Joseph Bles, Kermis op de Grote Markt in Den Haag met de St. Jacobskerk op de achtergrond, olieverf op paneel 83,1 x 118,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Joseph Bles

Kermis op de Grote Markt in Den Haag met de St. Jacobskerk op de achtergrond
olieverf op paneel 83,1 x 118,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: veiling Van Marle & Bignell, Den Haag, 'E.S. Faulbach e.a.', 29 sept. 1956, lotnr. 12 (met afb.); Kunsthandel Pieter A. Scheen, Den Haag.
Literatuur: Pieter A. Scheen, 'Lexicon Nederlandse Beeldende Kunstenaars 1750-1850', Den Haag 1970, afb. 134; Michiel van der Mast, Charles Dumas (red.), 'Van Gogh en Den Haag', Zwolle/Den Haag 1990, pag. 87, afb. 100.

Joseph Bles was een leerling van de Haagse schilder Salomon Verveer. Hij zette de traditie van zijn leermeester voort in zonnige stadsgezichten en Scheveningse strandgezichten met schuiten en vissers, soms gestoffeerd met vrolijke gezelschappen. Door het sterk verhalende en vaak humoristische gehalte van zijn schilderijen wordt zijn werk nog wel eens vergeleken met dat van David Bles en A.H. Bakker Korff, die in hun schilderijen vaak een scherp en geestig beeld van hun tijd gaven.


Joseph Bles | Acrobaat voor een dorpsherberg, olieverf op paneel, 20,6 x 26,2 cm, gesigneerd r.o.

Joseph Bles

schilderij • te koop

Acrobaat voor een dorpsherberg

Joseph Bles | Regen en zonneschijn op een kerkplein, olieverf op paneel, 51,9 x 67,9 cm, gesigneerd l.o.

Joseph Bles

schilderij • te koop

Regen en zonneschijn op een kerkplein


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak