Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Coen Greive kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Gezicht op de IJkant, Amsterdam, met de Schreierstoren

Coen Greive

Gezicht op de IJkant, Amsterdam, met de Schreierstoren
olieverf op doek 58,9 x 46,8 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: part. bezit. Zuid-Afrika; part. bezit Nieuw-Zeeland.
Literatuur: vgl.: Jan Greive, 'Johan Conrad Greive (1837-1891). Gewoon een vakman', Schiedam 2013, pag. 108, afb. 148 (ets met hetzelfde onderwerp) en pag. 109, afb. 149 (Rozenburg aardewerk-plaquette met hetzelfde onderwerp).

De Amsterdammer Coen Greive is vooral bekend geworden als schilder van marines en Amsterdamse stadsgezichten. Geboren in een artistiek gezin kreeg hij al op jonge leeftijd les van zijn oom P.F. Greive en daarna van de stadsportrettist Cornelis Springer. Zijn hart lag vooral bij het water, en als 20-jarige jongen schildert hij al aan de oevers van het IJ en in Zeeland. Als hij 23 jaar is verkoopt Greive zijn eerste schilderij aan de verzamelaar Fodor. Daarnaast vervaardigde hij topografische prenten in opdracht van de toen beroemde kunsthandel Frans Buffa.


Coen Greive | Afgemeerde werkschepen voor de Amsterdamse Haarlemmersluis bij de Ronde Lutherse Kerk, olieverf op doek, 57,9 x 42,4 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1890

Coen Greive

schilderij • te koop

Afgemeerde werkschepen voor de Amsterdamse Haarlemmersluis bij de Ronde Lutherse Kerk

Coen Greive | Kleine scheepsreparatiewerf buiten de stad, bij schemering, olieverf op paneel, 25,5 x 42,5 cm, gesigneerd r.o.

Coen Greive

schilderij • te koop

Kleine scheepsreparatiewerf buiten de stad, bij schemering


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak