Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Frederik Roosdorp kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Stadsgezicht met ophaalbrug

Roosdorp F.  | Frederik Roosdorp, Stadsgezicht met ophaalbrug, olieverf op doek 55,7 x 45,4 cm, gesigneerd linksonder met initialen en gedateerd '65

Frederik Roosdorp

Stadsgezicht met ophaalbrug
olieverf op doek 55,7 x 45,4 cm, gesigneerd linksonder met initialen en gedateerd '65

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: vgl.: Pieter A. Scheen, 'Lexicon Nederlandse Beeldende Kunstenaars 1750-1950', Den Haag 1970, afb. 181 (als 'Het Prinseneiland te Amsterdam').

Van Frederik Roosdorp weten wij niet veel meer dan dat hij in 1839 in Amsterdam werd geboren en zich specialiseerde in het schilderen van zonnige, levendig gestoffeerde stadsgezichten. Het is niet bekend wie zijn leermeester was, maar zijn werk vertoont alle specifieke kenmerken van het romantische Hollandse stadsgezicht zoals dat tussen 1830 en 1850 vooral in Amsterdam vorm kreeg: een nauwkeurige uitwerking, contrast tussen licht en schaduw en een voorliefde voor oude, Hollandse architectuur. Een van de grote meesters van dit genre was Cornelis Springer. Net als Springer schilderde Roosdorp zowel stadsfantasieën als topografisch juiste stadsportretten. De schilder Roosdorp stierf op jonge leeftijd en liet een klein oeuvre na.


Frederik Roosdorp | Hollands stadsgezicht met de toren van de Haagse Grote Kerk, olieverf op paneel, 28,0 x 37,0 cm, gesigneerd r.o.

Frederik Roosdorp

schilderij • te koop

Hollands stadsgezicht met de toren van de Haagse Grote Kerk

Frederik Roosdorp | Stadsgezicht met figuren bij een ophaalbrug, olieverf op paneel, 34,9 x 28,2 cm, gesigneerd l.o.

Frederik Roosdorp

schilderij • te koop

Stadsgezicht met figuren bij een ophaalbrug


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak