Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Everardus Mirani kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Winterlandschap met schaatsers op bevroren rivier

Mirani E.B.G.P.  | 'Everardus' Benedictus Gregorius Pagano Mirani, Winterlandschap met schaatsers op bevroren rivier, olieverf op paneel 47,5 x 62,5 cm, gesigneerd linksonder en gedateerd 1845

Everardus Mirani

Winterlandschap met schaatsers op bevroren rivier
olieverf op paneel 47,5 x 62,5 cm, gesigneerd linksonder en gedateerd 1845

Dit schilderij was voorheen te koop.

De Amsterdamse schilder Everardus Mirani was een 19e-eeuwse kunstenaars die zich volgens kenners vrijwel geheel toelegde op de uitbeelding van het winterlandschap. Zijn voorkeur ging uit naar besneeuwde bosgezichten met hoge, kale eiken en daaraan sterk ondergeschikte figuren en gebouwen, geheel zoals hij het leerde van Andreas Schelfhout. Maar in de voetsporen van zijn leermester schilderde hij ook verschillende Gelderse zomerlandschappen en panoramagezichten bij Haarlem. De schilder nam tussen 1840 en 1880 actief deel aan de tentoonstellingen van Levende Meesters en werd in 1850 lid van Arti et Amicitiae.


Everardus Mirani | Panoramisch landschap met Haarlem en het Haarlemmermeer in de verte (alleen tezamen met 22136-winter), olieverf op paneel, 13,0 x 18,0 cm, gesigneerd r.o.

Everardus Mirani

schilderij • te koop

Panoramisch landschap met Haarlem en het Haarlemmermeer in de verte (alleen tezamen met 22136-winter)

Everardus Mirani | Winterlandschap met schaatsers en volk bij een koek-en-zopietent (alleen tezamen met 22135-zomer), olieverf op paneel, 12,9 x 18,1 cm, gesigneerd l.o. (resten)

Everardus Mirani

schilderij • te koop

Winterlandschap met schaatsers en volk bij een koek-en-zopietent (alleen tezamen met 22135-zomer)


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak