Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Willem Hussem kunstwerk • schilderij • te koop Compositie

Hussem W.F.K. | 'Willem' Frans Karel Hussem | Schilderijen te koop aangeboden | Compositie, olieverf op doek 140,8 x 120,0 cm, gesigneerd op het spieraam met kunstenaarsstempel en op spieraam gedateerd 1974

Willem Hussem

Compositie
olieverf op doek 140,8 x 120,0 cm, gesigneerd op het spieraam met kunstenaarsstempel en op spieraam gedateerd 1974
annotatie op spieraam: '107-K-1974'

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 28.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactie
  Tags:

  #Willem Hussem #schilderijen #Nieuwe Haagse School #abstract 
  Herkomst: Kunstcollectie van de Haagse Hogeschool, Den Haag, afgestoten ten behoeve van de kunstopdracht 'Just a Few Seconds' 2022.

  Hoewel Hussem zijn gehele carrière zoekend was naar een stijl die aansloot bij zijn denkbeelden, heeft hij altijd een sterke behoefte gehad aan helderheid en overzichtelijkheid. Vanaf de jaren 60 volgt Hussem de opkomst van het constructivisme met haar geometrische structuren. Zijn vormentaal wordt steeds strakker en in de jaren 70 ondergaat hij zijn laatste stijlverandering wanneer hij zich toelegt op de streng geometrisch abstracte stijl. Deze compositie is één van de laatste schilderijen die Hussem vervaardigde. Hij overleed in juli van hetzelfde jaar. De strakke vormen passen bij zijn stijl op dat moment, hoewel de expressiviteit uit zijn eerdere jaren voelbaar is in de groene lijn verf.


  Willem Hussem | Compositie 1959, olieverf op doek, 80,4 x 100,2 cm, gesigneerd verso en verso gedateerd '59

  Willem Hussem

  schilderij • te koop

  Compositie 1959, 1959


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak