Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Nicolaas Baur kunstwerk • schilderij • te koop Zwaar weer bij het binnenlopen van de haven

Nicolaas Baur

Zwaar weer bij het binnenlopen van de haven
olieverf op doek 97,2 x 123,3 cm, ca. 1810

Dit schilderij is te koop.

prijsklasse: € 25.000 - € 50.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactie
  Tags:

  #Nicolaas Baur #schilderijen #Hollandse romantiek #romantiek #marine #zeegezicht 
  Herkomst: part. bezit Duitsland; veiling Wenen, Dorotheum, 30 nov. 2000, lotbr. 1 (met afb.) als J.H. Koekkoek.
  Tentoonstelling: Amersfoort, Museum Flehite, 'Dat raadt je de Koekkoek', 9 juli-5 nov. 2023; Katwijk, Katwijks Museum, '200 jaar KNRM. Redders op zee', 14 april-25 aug. 2024.

  De Harlingse schilder Nicolaas Baur was de zoon van Henricus Antonius Baur die zich vanuit Duitsland in Harlingen vestigde en bekend werd als kunsthandelaar en portretschilder. Zijn eerste schilderlessen kreeg Nicolaas van zijn vader. Daarna was hij werkzaam als behangselschilder maar al op 17-jarige leeftijd begon hij met het schilderen van Harlingse stadsgezichten en van zeegezichten met schepen, vaak bij ruw weer. Zijn talent als marineschilder werd al snel opgemerkt en zijn succes werd uiteindelijk bekroond toen koning Lodewijk Napoleon in 1808 op een tentoonstelling van Levende Meesters een werk van hem aankocht voor de nationale collectie. Vaak schilderde Baur zeer gedetailleerde en topografisch herkenbare voorstellingen, zoals de Schaatswedstrijd voor vrouwen op de Stadsgracht van Leeuwarden in 1809 en het oorlogsschip Queen Charlotte in de haven van Algiers, 1818, beide in bezit van het Rijksmuseum.


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak