Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Ger Lataster kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Icarus

Lataster G.  | Gerard 'Ger' Lataster, Icarus, olieverf op doek 129,8 x 140,1 cm, gesigneerd middenonder en gedateerd '59

Ger Lataster

Icarus
olieverf op doek 129,8 x 140,1 cm, gesigneerd middenonder en gedateerd '59

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: de schilder Wessel Couzijn (1912-1984) en diens vrouw Pearl Perlmutter, daarna door vererving in bezit gekomen van diens dochter, Adele Couzijn; Galerie Willy Schoots, Eindhoven.

De ‘Amsterdamse Limburger’ Ger Lataster behoort tot de kleine groep Nederlandse naoorlogse abstract-expressionistische schilders. Het was vooral Willem Sandberg, directeur van het Amsterdamse Stedelijk Museum, die Lataster een podium bood en zijn werk opnam in een groot aantal groepstentoonstellingen. Evenals vele andere kunstenaars in die tijd was Lataster maatschappelijk betrokken. Zijn schilderijen reflecteren vragen over moraal, goed en kwaad. Vanaf de jaren 50 wordt het verhaal van de Val van Icarus centraal thema in zijn werk: de verbeelding van het gevaar van ondoordachte hoogmoed en onvoorspelbaar menselijk handelen. Belangrijk element in de verbeelding van dit motief is de beweging waarmee de verf is opgebracht. Hierdoor ontstaat een dynamiek van uiteenspattende vormen in een flitsende, flonkerende explosie van kleur.


Ger Lataster | Bloemstilleven, olieverf op board, 70,4 x 59,9 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1937

Ger Lataster

schilderij • te koop

Bloemstilleven

Ger Lataster | Zonder titel, giclée print op papier, 56,5 x 78,5 cm, gesigneerd r.o. (in potlood) en gedateerd '70 (in potlood)

Ger Lataster

schilderij • te koop

Zonder titel


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak