Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Emile Claus kunstwerk • schilderij • te koop Meisjes bij de kachel

Claus E.  | Emile Claus | Schilderijen te koop aangeboden | Meisjes bij de kachel, olieverf op doek 23,1 x 34,2 cm, gesigneerd rechtsboven

Emile Claus

Meisjes bij de kachel
olieverf op doek 23,1 x 34,2 cm, gesigneerd rechtsboven

Dit schilderij is te koop.

prijsklasse: € 15.000 - € 25.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactie    De Belgische luminist Emile Claus werd geboren in een eenvoudig gezin in het land van de Leie, een streek die zijn hele leven en werk zou bepalen. Na zijn opleiding aan de academie van Antwerpen maakte Claus tussen 1888 en 1890 tijdens een aantal bezoeken aan Parijs kennis met het impressionisme. Daarna ontwikkelde hij zich met zijn van zonlicht zinderende landschappen en bloementuinen tot de belangrijkste Belgische luminist, die tot ver in de twintigste eeuw jonge schilders tot voorbeeld zou zijn. In 1904 richtte Claus in Brussel de kunstkring 'Vie et Lumière' op. Eerder al, in 1886, betrok hij een groot huis aan de oevers van de Leie. Het landschap eromheen, uitgebeeld met nadruk op atmosfeer en licht, was vanaf toen zijn belangrijkste inspiratiebron.


    Het hele jaar open

    Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak