Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Christiaan Immerzeel kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Aangemeerde zeilschepen bij maanlicht

Immerzeel C.  | Christiaan Immerzeel, Aangemeerde zeilschepen bij maanlicht, olieverf op doek 46,8 x 62,4 cm, gesigneerd linksonder

Christiaan Immerzeel

Aangemeerde zeilschepen bij maanlicht
olieverf op doek 46,8 x 62,4 cm, gesigneerd linksonder

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: tent.cat. Haarlem, Frans Hals Museum/De Hallen, ’Lucht! in de Nederlandse kunst sinds 1850’, 2014, afb. in kleur pag. 83.
Tentoonstelling: Haarlem, Frans Hals Museum/De Hallen, ’Lucht! in de Nederlandse kunst sinds 1850’, 21 juni-7 sept. 2014.

Christiaan Immerzeel was de zoon van Johannes Immerzeel, schilder en samensteller van het beroemde 'Lexicon van Nederlandse en Vlaamse kunstenaars' uit 1842. Van zijn vader kreeg hij ook zijn eerste schilderlessen. Daarna had Christiaan les van Hendrik van de Sande Bakhuizen in Den Haag. Deze studie onderbrak de jonge schilder in 1830 om mee te doen aan de 10-daagse veldtocht tegen België. Daarna ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd landschapschilder. Een aantal malen veranderde Christiaan Immerzeel van woonplaats en behalve in Den Haag woonde hij ook enige tijd in Amsterdam, Haarlem en Wageningen. Musea: Gemeentemuseum Arnhem; Museum Fodor Amsterdam, Teylers Stichting Haarlem e.a.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak