Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Armando kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Innenstadt

Armando   | Armando, Innenstadt, olieverf op doek 120,3 x 90,5 cm, gesigneerd op spieraam en gedateerd op spieraam 2-83

Armando

Innenstadt
olieverf op doek 120,3 x 90,5 cm, gesigneerd op spieraam en gedateerd op spieraam 2-83
annotatie: op spieraam 'Innenstadt'

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: Galerie Collection d'Art, Amsterdam, aldaar ca. 1985 verworven, daarna door vererving in bezit gekomen van de vorige eigenaar.

Armando: beeldhouwer, violist, theater- en filmmaker, schilder, schrijver, dichter. Existentiële thema’s komen in zijn werk aan de orde: goed en kwaad, vergankelijkheid, melancholie, oorlog, lijden. De tragiek van de mens, in al zijn facetten, wordt door Armando verbeeld. Zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog vormen de bron voor zijn werk. Als kind wonend nabij Kamp Amersfoort, werd hij direct geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog. In zijn werk spelen hierdoor destructie en vervorming als beeldend principe een essentiële rol. De schilderijen en beelden zijn overweldigend door hun monumentaliteit en dramatische uitstraling. Soberheid in materiaal, kleur en vorm, en een ruwe, pasteuze ‘huid’ geven zijn kunstwerken de visuele kracht van een oerbeeld.


Armando | Kopf, olieverf en bitumenverf op doek, 79,9 x 100,3 cm, gesigneerd op spieraam en gedateerd op spieraam 21-10-89

Armando

schilderij • te koop

Kopf


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak