Zoek op kunstenaar
Sluit

Johannes Evert Akkeringakunstenaar • kunstschilder • aquarellist • tekenaarBelinyu (Indonesië, v/h Nederlands-Indië) 1861-1942 Amersfoort

biografie van 'Johannes Evert' Hendrik Akkeringa

Portret van kunstenaar, kunstschilder, aquarellist en tekenaar 'Johannes Evert' Hendrik Akkeringa

Portret van 'Johannes Evert' Hendrik Akkeringa

Geanimeerde ‘theetuintjes’ met chic geklede gasten in witte rieten stoelen tussen de bomen werden geschilderd door de impressionist Johannes Evert Hendrik Akkeringa. Zijn ingehouden kleuren en verfijnde penseelstreek sluiten aan bij het onderwerp: we voelen haast de warmte en horen, boven het geroezemoes uit, het beschaafde gerinkel van glazen en kopjes. Akkeringa was een echte Haagse schilder, maar niet zo honkvast. Op zoek naar ongerepte natuur verhuisde hij nogal eens en zocht dan iedere keer zijn motieven in de buurt van zijn nieuwe huis. Dat begon in de jaren 80 toen hij met zijn kunstenaarsvrienden de natuur van het Dekkersduin opzocht. Hij was daarin overigens niet de eerste. Decennia voor hem hadden Weissenbruch, de gebroeders Maris en Anton Mauve er ook geschetst en geschilderd, waardoor dit gebied wel eens het Haagse Barbizon werd genoemd. Na zijn academietijd betrok Akkeringa in 1888 een atelier in Loosduinen. Daar waren de duinen nog ‘vierge’ volgens Vincent van Gogh, die er in zijn Haagse periode graag werkte. Akkeringa kon er naar hartenlust buiten schilderen. Dit resulteerde in zonnige strand- en duingezichten met spelende kinderen en – vanaf de jaren 90 – voorstellingen met bomschuiten en vissers op het strand. Later (1893) betrok hij een huis aan het Kanaal, vlakbij de Scheveningse Bosjes. Daar vond hij een open zandvlakte waar het op mooie dagen krioelde van spelende kinderen met hun moeders of kindermeisjes. En nadat hij omstreeks 1915 weer naar de binnenstad trok werden de uitspanningen aan de buitenkant van Den Haag een geliefd onderwerp. Zo lag aan de Bezuidenhoutseweg tegenover Huis ten Bosch de uitspanning Overbosch, waar Akkeringa regelmatig werkte. En aan de Leidse Straatweg, aan de rand van het Haagse Bos, lag Boschhek, waar hij ook vaak kwam. Boschhek werd nogal eens bezocht door de toenmalige Koninklijke familie en was dus in trek bij de Haagse beau monde.

Akkeringa was een echte Haagse schilder, maar niet zo honkvast. Op zoek naar ongerepte natuur verhuisde hij nogal eens en zocht dan iedere keer zijn motieven in de buurt van zijn nieuwe huis. Dat begon in de jaren 80 toen hij met zijn kunstenaarsvrienden de natuur van het Dekkersduin opzocht. Hij was daarin niet de eerste. Decennia voor hem hadden Weissenbruch, de gebroeders Maris en Anton Mauve er ook geschetst en geschilderd, waardoor dit gebied wel eens het Haags Barbizon werd genoemd. Na zijn academietijd betrok Akkeringa in 1888 een atelier in Loosduinen. Daar waren de duinen nog ‘vierge’ volgens Van Gogh, die er in zijn Haagse periode graag werkte. Akkeringa kon er naar hartenlust buiten schilderen. Dit resulteerde in zonnige strand- en duingezichten met spelende kinderen en – vanaf de jaren 90 – voorstellingen met bomschuiten en vissers op het strand. Later (1893) betrok hij een Huis aan het Kanaal, vlakbij de Scheveningse Bosjes. Daar vond hij een open zandvlakte waar het op mooie dagen krioelde van spelende kinderen met hun moeders of kindermeisjes. En nadat hij omstreeks 1915 weer naar de binnenstad trok werden de uitspanningen aan de buitenkant van Den Haag een geliefd onderwerp.

Johannes Evert Akkeringa, schilder van het onbezorgde leven, werd in 1861 in Nederlands-Indië geboren uit een Nederlandse vader en Javaanse moeder. Kort na het overlijden van zijn vader in 1863 kwam hij naar Den Haag waar hij het grootste deel van zijn leven zou wonen. Hier groeide hij samen met zijn broer en zusje op in het huishouden van een tante.

Op 17-jarige leeftijd meldde hij zich aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Medestudenten daar waren Willem de Zwart, Floris Verster en Marius Bauer. Met hen, en ook tijdgenoten Willem Bastiaan Tholen en Isaac Israels, wordt Akkeringa gerekend tot de tweede generatie Haagse School schilders.

Zowel letterlijk als figuurlijk groot geworden met de tradities van de Haagse School, voelde Akkeringa zich aangetrokken tot onderwerpen rondom Den Haag. Ook het duinrijke gebied bij Loosduinen - een van de laatste ongerepte stukken natuur in de omgeving van de hofstad- en het strand van Scheveningen vormden zijn inspiratiebron. Daar waren de duinen nog ‘vierge’ volgens Van Gogh, die er in zijn Haagse periode graag werkte. Vanuit zijn atelier in Loosduinen dat Akkeringa in 1888 betrok, schilderde hij zonnige strandgezichten met spelende kinderen die kuilen graven, zandkastelen bouwen of pootje baden aan de hand van een ouder broertje of zusje. Vanaf de jaren 90 kwamen daar ook nog voorstellingen bij van vissers, nettenboetsters, bomschuiten, paarden en karren op het strand. Alles wordt met een frisse, impressionistische toets geschilderd; over de bittere kant van het vissersbestaan wordt in de idyllische schilderijen van Akkeringa niet verteld.

Later, rond 1893, betrok hij een huis aan het Kanaal, bij de Scheveningse Bosjes. Daar schilderde hij op een open zandvlakte spelende kinderen, die met hun moeders of kindermeisjes op warme dagen naar buiten trokken. En nadat hij omstreeks 1915 weer naar de binnenstad trok werden de uitspanningen aan de buitenkant van Den Haag een geliefd onderwerp. Zo lag aan de Bezuidenhoutseweg tegenover Huis ten Bosch de uitspanning Overbosch, waar Akkeringa regelmatig werkte. En aan de Leidse Straatweg, aan de rand van het Haagse Bos, lag Boschhek, waar hij ook vaak kwam. Boschhek werd nogal eens bezocht door de toenmalige Koninklijke familie en was dus in trek bij de Haagse beau monde. Hier schilderde Akkeringa de prachtige, zorgeloos ogende ‘theetuintjes’ met chic geklede gasten in witte rieten stoelen tussen de bomen. De ingehouden kleuren en een verfijnde penseelstreek sluiten aan bij het onderwerp: we voelen haast de warmte en horen, boven het geroezemoes uit, het beschaafde gerinkel van glazen en kopjes. Ook schilderde Akkeringa verfijnd uitgevoerde bloemstillevens en portretten, veelal van kinderen uit zijn directe omgeving.

Akkeringa’s werk, in getemperd impressionistische stijl getuigt altijd van een intiem en soms zelfs teder karakter. Het zou nooit ingrijpende veranderingen ondergaan. Wel is er één tijdgenoot, geestverwant en goede vriend, Willem de Zwart, die invloed op hem heeft gehad. Jos de Gruyter, in zijn standaardwerk over de Haagse School vergelijkt de aard van beide kunstenaars. Hij heeft het over ‘het stijgen en dalen van de psychische barometer’ van De Zwart - een sociaal bewogener kunstenaar - in vergelijking met Akkeringa die ‘de bedaardheid, de bescheidenheid, de gematigdheid zelf is’.

Van 1903 tot 1924 had Akkeringa een vast contract bij de Amsterdamse Kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co., waardoor hij verzekerd was van een maandelijks inkomen. Zijn werk werd niet alleen geëxposeerd in het Amsterdamse en Londense filiaal, maar ook op internationale tentoonstellingen in Europa en Overzee. Niet alleen in zijn tijd was Akkeringa een bekend en geliefde schilder, ook vandaag worden zijn schilderijen en aquarellen hoog gewaardeerd en is zijn werk zeer gezocht.

voorheen te koopschilderijen, aquarellen en tekeningen van Johannes Evert Akkeringa


Johannes Evert Akkeringa | Vissersvrouw met twee kinderen in de duinen, olieverf op paneel, 7,5 x 12,6 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Vissersvrouw met twee kinderen in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Netten boeten achter de duinen, olieverf op paneel, 7,5 x 12,4 cm, gesigneerd l.o. met initiaal

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Netten boeten achter de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Theetuin (vermoedelijk Boschhek, Den Haag), olieverf op paneel, 16,9 x 22,9 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Theetuin (vermoedelijk Boschhek, Den Haag)

Johannes Evert Akkeringa | Trosroosjes, olieverf op doek, 46,3 x 54,5 cm, gesigneerd l.b.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Trosroosjes

Johannes Evert Akkeringa | Het lossen van de bomschuiten op het Scheveningse strand, olieverf op paneel, 26,6 x 40,1 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1901

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Het lossen van de bomschuiten op het Scheveningse strand

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters, olieverf op doek, 29,3 x 49,3 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Nettenboetsters

Johannes Evert Akkeringa | Moeder en kind op een dorpspad, olieverf op paneel, 17,4 x 32,5 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Moeder en kind op een dorpspad

Johannes Evert Akkeringa | Sneeuwbessen en rozenbottels in witte vaas, olieverf op paneel, 34,0 x 42,1 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Sneeuwbessen en rozenbottels in witte vaas

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters in de duinen, olieverf op paneel, 17,2 x 24,3 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Nettenboetsters in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Kerkje te Heelsum, olieverf op paneel, 13,4 x 22,1 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Kerkje te Heelsum

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand van Scheveningen, olieverf op paneel, 16,3 x 16,8 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand van Scheveningen

Johannes Evert Akkeringa | Breiend meisje in de tuin, olieverf op paneel, 23,6 x 25,7 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Breiend meisje in de tuin

Johannes Evert Akkeringa | Landschap te Heeze, olieverf op papier op paneel, 15,8 x 26,2 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Landschap te Heeze

Johannes Evert Akkeringa | Lathyrus in blauwe vaas, olieverf op paneel, 32,4 x 28,2 cm, gesigneerd r.o. en verso en verso gedateerd 15 Oct 1937

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Lathyrus in blauwe vaas

Johannes Evert Akkeringa | Witte pot met trosroosjes, olieverf op doek, 54,1 x 42,1 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Witte pot met trosroosjes

Johannes Evert Akkeringa | Meidans (Wolfheze), olieverf op paneel, 29,4 x 46,7 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1906

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Meidans (Wolfheze)

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand van Scheveningen, olieverf op paneel, 15,4 x 20,3 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand van Scheveningen

Johannes Evert Akkeringa | Zomerdag in de Scheveningse duinen, het Paviljoen Von Wied in de verte, olieverf op doek, 34,9 x 24,1 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Zomerdag in de Scheveningse duinen, het Paviljoen Von Wied in de verte

Johannes Evert Akkeringa | Schelpenvisser in de branding, olieverf op paneel, 14,6 x 23,8 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Schelpenvisser in de branding

Johannes Evert Akkeringa | Phloxen in zwarte pot, olieverf op doek, 28,7 x 32,8 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Phloxen in zwarte pot

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand, olieverf op paneel, 17,9 x 22,6 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Aan de hand van moeder in het bos, olieverf op doek, 33,3 x 24,6 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Aan de hand van moeder in het bos

Johannes Evert Akkeringa | Oogsttijd, olieverf op paneel, 12,5 x 22,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Oogsttijd

Johannes Evert Akkeringa | Strandplezier, olieverf op doek, 26,7 x 33,0 cm, gesigneerd l.o. en verso en verso gedateerd 1937

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Strandplezier

Johannes Evert Akkeringa | In de koestal, olieverf op paneel, 23,9 x 25,9 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd verso Augts. 1909

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

In de koestal

Johannes Evert Akkeringa | Anemonen, olieverf op paneel, 41,4 x 50,4 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Anemonen

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand, olieverf op paneel, 17,2 x 27,1 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand

Johannes Evert Akkeringa | In het duinbos, olieverf op doek, 29,0 x 30,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

In het duinbos

Johannes Evert Akkeringa | Septemberdag in 't duin, olieverf op doek op paneel, 28,4 x 41,5 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Septemberdag in 't duin

Johannes Evert Akkeringa | Lathyrus, olieverf op doek, 44,0 x 32,5 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Lathyrus

Johannes Evert Akkeringa | Bommen en schelpenkar op het strand, olieverf op paneel, 14,3 x 24,3 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Bommen en schelpenkar op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Zomerlandschap, olieverf op doek, 49,6 x 73,8 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Zomerlandschap

Johannes Evert Akkeringa | Oost-Indische kers, olieverf op doek, 48,9 x 39,9 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Oost-Indische kers

Johannes Evert Akkeringa | Theetuintje, olieverf op paneel, 18,0 x 25,2 cm, gesigneerd resten van signatuur

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Theetuintje

Johannes Evert Akkeringa | Sneeuwbes, olieverf op doek, 33,5 x 41,2 cm, gesigneerd l.o. en verso

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Sneeuwbes

Johannes Evert Akkeringa | Houtsprokkelaar, olieverf op paneel, 14,6 x 17,1 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Houtsprokkelaar

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters in de duinen, olieverf op paneel, 14,5 x 17,1 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Nettenboetsters in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand, olieverf op doek, 29,2 x 36,1 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Speeluurtje in de duinen, olieverf op doek, 37,8 x 47,8 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Speeluurtje in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Boerderij in de herfst, olieverf op paneel, 18,7 x 40,1 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Boerderij in de herfst

Johannes Evert Akkeringa | Bij een boerderij, olieverf op paneel, 15,3 x 29,4 cm

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Bij een boerderij

Johannes Evert Akkeringa | Lathyrus in een glazen pot, olieverf op doek, 40,0 x 38,0 cm, gesigneerd r.b. en gedateerd 1922

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Lathyrus in een glazen pot

Johannes Evert Akkeringa | Thee drinken in de tuin, olieverf op doek, 31,5 x 42,2 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Thee drinken in de tuin

Johannes Evert Akkeringa | Het voeren van de varkens, olieverf op doek, 32,7 x 47,2 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Het voeren van de varkens

Johannes Evert Akkeringa | Boerderij in een zomers landschap, olieverf op paneel, 12,1 x 12,3 cm, gesigneerd l.o. met monogram

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Boerderij in een zomers landschap

Johannes Evert Akkeringa | Kinderen plukken bloemen, olieverf op paneel, 32,3 x 40,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Kinderen plukken bloemen

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand, olieverf op paneel, 27,0 x 42,3 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Scabiosa in glazen vaas, olieverf op doek, 50,4 x 40,3 cm, gesigneerd r.o. en verso gedateerd 1934

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Scabiosa in glazen vaas

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters achter de duinen, olieverf op doek, 40,3 x 50,4 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Nettenboetsters achter de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Bijenkorven, olieverf op doek, 29,2 x 40,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Bijenkorven

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand, olieverf op paneel, 18,0 x 26,8 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Breiende vrouw op boerenerf, olieverf op doek, 35,5 x 43,4 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Breiende vrouw op boerenerf

Johannes Evert Akkeringa | Geitje voeren in de duinen, olieverf op doek, 27,0 x 41,3 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Geitje voeren in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Boerenerf, olieverf op doek, 40,0 x 62,3 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Boerenerf

Johannes Evert Akkeringa | Schelpenvissers, olieverf op paneel, 19,2 x 23,2 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Schelpenvissers

Johannes Evert Akkeringa | Boerenvrouw op haar erf, olieverf op paneel, 15,7 x 16,2 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Boerenvrouw op haar erf

Johannes Evert Akkeringa | Kinderen spelen op het strand, olieverf op doek, 53,0 x 80,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Kinderen spelen op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Strandplezier, olieverf op doek, 37,4 x 47,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Strandplezier

Johannes Evert Akkeringa | Boerderij, olieverf op doek, 21,0 x 27,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Boerderij

Johannes Evert Akkeringa | Achter de duinen, olieverf op doek, 13,0 x 20,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Achter de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters in de duinen, olieverf op doek, 46,0 x 80,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Nettenboetsters in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters achter de duinen, olieverf op paneel, 47,0 x 58,0 cm

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Nettenboetsters achter de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Bloemstilleven, olieverf op paneel, 27,0 x 21,0 cm, gesigneerd r.b.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Bloemstilleven

Johannes Evert Akkeringa | Bloemstilleven van trosrozen, olieverf op doek, 43,0 x 53,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Bloemstilleven van trosrozen

Johannes Evert Akkeringa | Witte azaleatakjes in gemberpot, olieverf op doek op paneel, 29,0 x 29,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1941

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Witte azaleatakjes in gemberpot

Johannes Evert Akkeringa | Vissers op het strand, olieverf op doek, 33,0 x 46,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Vissers op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters in de duinen, olieverf op doek, 33,0 x 45,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Nettenboetsters in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Theetuintje, olieverf op doek, 27,0 x 37,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Theetuintje

Johannes Evert Akkeringa | IJsschotsen scheppen, olieverf op doek op paneel, 38,0 x 38,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

IJsschotsen scheppen

Johannes Evert Akkeringa | Twee meisjes in bloementuin, olieverf op doek op paneel, 28,3 x 23,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Twee meisjes in bloementuin

Johannes Evert Akkeringa | Thee tuin, olieverf op paneel, 10,0 x 13,2 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Thee tuin

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen op het strand, olieverf op doek, 53,0 x 80,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Spelende kinderen op het strand

Johannes Evert Akkeringa | Achter de duinen, olieverf op paneel, 13,1 x 20,7 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Achter de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Anemonen in donkere aardewerk pot, olieverf op doek, 41,7 x 51,4 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Anemonen in donkere aardewerk pot

Johannes Evert Akkeringa | Drie generaties lezend in de tuin, olieverf op doek, 31,2 x 47,5 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • voorheen te koop

Drie generaties lezend in de tuin

Johannes Evert Akkeringa | Vaas met Oost-Indische kers, houtskool en aquarel op papier, 29,4 x 35,3 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • voorheen te koop

Vaas met Oost-Indische kers

Johannes Evert Akkeringa | Zomerweelde, aquarel en gouache op papier, 54,1 x 67,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • voorheen te koop

Zomerweelde

Johannes Evert Akkeringa | Een zomerse dag aan het strand, aquarel op papier, 26,7 x 40,7 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • voorheen te koop

Een zomerse dag aan het strand

Johannes Evert Akkeringa | In de tuin van de schilder, Den Haag, aquarel op papier, 38,5 x 28,7 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1894

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • voorheen te koop

In de tuin van de schilder, Den Haag

Johannes Evert Akkeringa | Ploegende paarden, potlood op papier, 10,3 x 15,2 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 2-8-28

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • voorheen te koop

Ploegende paarden

Johannes Evert Akkeringa | Boer met zijn trekpaarden, aquarel op papier, 30,5 x 50,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • voorheen te koop

Boer met zijn trekpaarden


te koopschilderijen, aquarellen en tekeningen van Johannes Evert Akkeringa


Johannes Evert Akkeringa | Kinderen bloemen plukkend in de duinen, olieverf op paneel, 31,9 x 39,4 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Kinderen bloemen plukkend in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Landschap met twee vissers in een bootje, olieverf op doek, 46,4 x 67,4 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Landschap met twee vissers in een bootje

Johannes Evert Akkeringa | In het park, olieverf op doek op paneel, 19,2 x 12,7 cm, gesigneerd r.o. met initiaal

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

In het park

Johannes Evert Akkeringa | Bleekveldje achter de duinen, olieverf op paneel, 17,5 x 31,4 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Bleekveldje achter de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Houtkar aan de bosrand, olieverf op paneel, 13,5 x 15,8 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Houtkar aan de bosrand

Johannes Evert Akkeringa | Nettenboetsters in de duinen, olieverf op doek op paneel, 47,1 x 58,4 cm

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Nettenboetsters in de duinen

Johannes Evert Akkeringa | Trosroosjes in een witte vaas, olieverf op doek, 45,8 x 29,2 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Trosroosjes in een witte vaas

Johannes Evert Akkeringa | Petunia's, olieverf op doek, 33,8 x 44,0 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Petunia's

Johannes Evert Akkeringa | Spelende kinderen tussen korenschoven, olieverf op paneel, 12,1 x 27,1 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Spelende kinderen tussen korenschoven

Johannes Evert Akkeringa | Zomermiddag op het erf, Heeze, olieverf op doek op paneel, 34,9 x 36,3 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1904

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Zomermiddag op het erf, Heeze

Johannes Evert Akkeringa | Theetuin, olieverf op paneel, 17,4 x 24,6 cm, gesigneerd r.o.

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Theetuin

Johannes Evert Akkeringa | Bij de wedrennen te Clingendael, olieverf op paneel, 16,5 x 25,0 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1898

Johannes Evert Akkeringa

schilderij • te koop

Bij de wedrennen te Clingendael

Johannes Evert Akkeringa | Een theemiddagje, krijt en aquarel op papier, 16,3 x 23,5 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd Aug 1890

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • te koop

Een theemiddagje

Johannes Evert Akkeringa | Dries bij de varkens, aquarel op papier, 27,7 x 45,0 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • te koop

Dries bij de varkens

Johannes Evert Akkeringa | Kippen op een erfje, aquarel op papier, 18,7 x 29,3 cm, gesigneerd l.o.

Johannes Evert Akkeringa

aquarel • tekening • te koop

Kippen op een erfje


de kunsthandel is het hele jaar open

dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak