Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Reich an der Stolpe S.  | Siegfried Reich an der Stolpe | Schilderijen te koop aangeboden | Compositie, gemengde techniek op formica 20,7 x 29,3 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd '57

Siegfried Reich an der Stolpe

Compositie
gemengde techniek op formica 20,7 x 29,3 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd '57

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Prijs: 1.500

 vraag / reactieHerkomst: Klaus Kramer Gallery, Altea, Spanje.

Het oeuvre van Siegfried Reich an der Stolpe toont een variatie aan stijlen. In de jaren 30 studeerde de kunstenaar in Berlijn, waar hij beïnvloed werd door het werk van twee belangrijke expressionisten: Max Pechstein en Karl Schmidt-Rottluff. Daarna volgde een periode waarin surrealistische schilderijen ontstaan, maar ook de eerste abstracte werken. Na de oorlog wilde Reich an der Stolpe artistiek een nieuw begin maken en zocht hij naar een nieuwe, niet bestaande beeldtaal. De Cobragroep zag verwantschap met hun werk en nodigde Reich an der Stolpe in 1951 uit voor een gezamenlijke tentoonstelling in Luik. In de jaren 60 verhuisde de kunstenaar naar Altea in Spanje; hier bleef hij schilderen, met het abstract expressionisme als hoofdstroom in zijn werk.


Reich an der Stolpe S.  | Violetter Raum, olieverf op fiberboard 29,9 x 32,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '58 Reich an der Stolpe S.

Violetter Raum, olieverf op fiberboard 29,9 x 32,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '58


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak