Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Lucie van Dam van Isselt kunstwerk • schilderij • te koop Rode lelies

Dam van Isselt L. van | Lucie van Dam van Isselt | Schilderijen te koop aangeboden | Rode lelies, olieverf op paneel 40,2 x 30,1 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren ca. 1930

Lucie van Dam van Isselt

Rode lelies
olieverf op paneel 40,2 x 30,1 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren ca. 1930

Dit schilderij is te koop.

prijsklasse: € 5.000 - € 10.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactie  Literatuur: tent.cat. Bergen op Zoom, Markiezenhof, 'Lucie van Dam van Isselt, 1986, cat.nr. ; het werk is opgenomen in de online catalogue raisonné van de Stichting lucie van Dam van Isselt.
  Tentoonstelling: Bergen op Zoom, Markiezenhof, 'Lucie van Dam van Isselt, 17 mei-10 aug. 1986.

  De schilderes Lucie van Dam van Isselt legde al jong een groot tekentalent aan de dag. Ze bezocht vanaf 1891 de Haagse academie en vestigde zich in 1907 in Veere op Walcheren, waar ze al snel onder de bekoring kwam van het heldere, Zeeuwse licht. In die periode begon zij met het schilderen van bloemen en heel persoonlijke, ingetogen stillevens: kleine juweeltjes die waren doortrokken van een parelende, zilverachtige toon. Vermoed wordt dat zij in haar voorkeur voor heldere grijzen en witten, zo nu en dan afgewisseld met een stilleven tegen een donker fond, werd beïnvloed door haar schildervriend Walter Vaes. De schilderes maakte ook reisimpressies en portretten.


  Lucie van Dam van Isselt | Stilleven met bloemen, vlinders en porseleinen huwelijksbeeldje, olieverf op paneel, 45,2 x 53,2 cm, gesigneerd r.o.

  Lucie van Dam van Isselt

  schilderij • te koop

  Stilleven met bloemen, vlinders en porseleinen huwelijksbeeldje


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak