Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Lucie van Dam van Isselt kunstwerk • schilderij • te koop Stilleven met bloemen, vlinders en porseleinen huwelijksbeeldje

Lucie van Dam van Isselt

Stilleven met bloemen, vlinders en porseleinen huwelijksbeeldje
olieverf op paneel 45,2 x 53,2 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 11.800

De schilderende dames Mies Elout-Drabbe en Lucie van Dam van Isselt waren allebei van oorsprong niet afkomstig uit Zeeland. Toch kwam juist daar hun artistieke talent tot volle bloei. Misschien kwam het door het heldere licht op Walcheren, of lag het aan het intensieve contact met andere kunstenaars die in de zomermaanden naar Domburg trokken. Een belangrijke rol daarin speelden de Domburgse Zomertentoonstellingen, waarvan de eerste in 1911 werd georganiseerd. Zowel Mies als de iets oudere Lucie zonden werk in. Mies Elout-Drabbe was al in 1895 met haar ouders verhuisd naar Domburg, waar onder invloed van Jan Toorop het luminisme zijn intrede deed. Zeker tot 1912 pointilleerde ze landschappen en dorpsgezichten, meest in olieverf en kleurpotlood. Critici waren lovend over de manier waarop ze met haar techniek de eigenaardige lichtfiltering van een grijze dag kon schilderen. Lucie van Dam van Isselt kwam van jongs af aan in Domburg op bezoek bij haar familie; de moeder van Lucie was een zusje van de vader van Mies. Na een scheiding trok Lucie van Dam van Isselt in 1907 vanuit Renkum voorgoed naar Veere. Daar legde ze zich toe op het schilderen van bloemen en verfijnde stillevens waarin een helder licht en broos wit vaak de boventoon voeren.


Lucie van Dam van Isselt | Bloemen onder glazen stolp, olieverf op paneel, 59,9 x 38,8 cm, gesigneerd r.o.

Lucie van Dam van Isselt

schilderij • te koop

Bloemen onder glazen stolp

Lucie van Dam van Isselt | Eieren in een vogelnestje bij Hollandse tegeltjes, olieverf op paneel, 30,1 x 40,2 cm, gesigneerd r.m.

Lucie van Dam van Isselt

schilderij • te koop

Eieren in een vogelnestje bij Hollandse tegeltjes

Lucie van Dam van Isselt | Stilleven met groene geldkist, olieverf op paneel, 31,1 x 39,5 cm, gesigneerd l.o.

Lucie van Dam van Isselt

schilderij • te koop

Stilleven met groene geldkist


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak