Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Johannes Warnardus Bilders kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Renkumse beek

Bilders J.W.  | Johannes Warnardus Bilders, Renkumse beek, olieverf op doek 96,0 x 80,0 cm, gesigneerd linksonder

Johannes Warnardus Bilders

Renkumse beek
olieverf op doek 96,0 x 80,0 cm, gesigneerd linksonder

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: Jeroen Kapelle e.a., 'Magie van de Veluwezoom', Arnhem 2006, pag. 8, afb. 1 (in kleur); Nina Wevers, 'Op de grote stille heide. Schildersdorpen op de Veluwe', in: 'Op lemen voeten' 2, mei 2008, afb. in kleur pag. 8.
Tentoonstelling: Doorwerth, Museum Veluwezoom, 'Magie van de Veluwezoom: Het culturele leven tussen 1840 en 1900', 26 aug.-3 dec. 2006.

Het grootste deel van zijn leven woonde en werkte J.W. Bilders in het Gelderse Oosterbeek. De oude eiken- en beukenbossen en heidevelden rond dit Veluwse dorp waren voor hem een voortdurende bron van inspiratie. Rond 1860 ontdekte hij als een van de eerste schilders in Holland de Franse School van Barbizon. Onder invloed daarvan werkte hij meestal buiten, direct naar de natuur, en bracht hij zijn verf op in een losse, gedurfde toets. Om deze reden wordt hij wel een van de voorlopers van de Haagse School genoemd. Hij gaf onder anderen les aan zijn zoon Gerard Bilders en aan H.W. Mesdag.


Johannes Warnardus Bilders | Heidelandschap met boerenhuisje, olieverf op board op paneel, 31,9 x 44,6 cm, gesigneerd r.o. met initialen

Johannes Warnardus Bilders

schilderij • te koop

Heidelandschap met boerenhuisje


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak