Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Johannes Hendricus Jurres kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Krijgslieden met drinkende paarden

Jurres J.H.  | Johannes Hendricus Jurres, Krijgslieden met drinkende paarden, olieverf op doek 22,5 x 27,6 cm, gesigneerd r. v.h m.
Jurres J.H.  | Johannes Hendricus Jurres, Krijgslieden met drinkende paarden, olieverf op doek 22,5 x 27,6 cm, gesigneerd r. v.h m.

Johannes Hendricus Jurres

Krijgslieden met drinkende paarden
olieverf op doek 22,5 x 27,6 cm, gesigneerd r. v.h m.

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: Simonis & Buunk Kunsthandel, Ede, 2004; coll. Mijndert Pon, Nijkerk (1931-2014), daarna door vererving in bezit gekomen van zijn familie.

J.H. Jurres studeerde aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid en de Rijksacademie in Amsterdam. Zijn leermeester aan de Rijksacademie was onder anderen August Allebé. Na zijn studieperiode reisde Jurres door Europa en bezocht Italië, Zwitserland en Spanje. Op jonge leeftijd illustreerde hij de Nederlandse vertaling van het boek Don Quichot, later greep hij op dat onderwerp terug. Jurres staat bekend om de religieuze scénes en taferelen uit de literatuur die hij op doek vereeuwigde. Hij werd voornamelijk gegrepen door Don Quichot, de hoofdpersoon in de boeken van Cervantes. Zijn tijdgenoten waardeerden zijn romantische werk zeer en zijn werk werd regelmatig tentoongesteld. De warme kleurencombinaties en levendige uitwerking van de scénes zijn kenmerkend voor het werk van de schilder.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak