Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Johannes Christianus Schotel kunstwerk • schilderij • te koop Schepen op een woelige zee

Schotel J.C.  | Johannes Christianus Schotel | Schilderijen te koop aangeboden | Schepen op een woelige zee, olieverf op paneel 45,7 x 61,4 cm, gesigneerd rechtsonder

Johannes Christianus Schotel

Schepen op een woelige zee
olieverf op paneel 45,7 x 61,4 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 9.000

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

Als zoon van een Dordtse garenfabrikant was J.C. Schotel voorbestemd om zijn vader als directeur van de fabriek op te volgen. Het lot besliste echter anders en Schotel koos uiteindelijk voor de vrije schilderkunst. Les kreeg hij van de zeeschilder Martinus Schouman, onder wiens leiding hij zich specialiseerde in het schilderen van marines. In 1824 betrok Schotel in Dordrecht een huis aan de Boomstraat, vlakbij het Groothoofd, waar hij voor zichzelf een atelier inrichtte met vrij uitzicht over de Merwede. De ‘woelende en kabbelende wateren' die daar tot stand kwamen werden door critici vergeleken met het werk van 17e-eeuwers als Ludolf Bakhuysen en Willem van de Velde de Jonge. Met name muntte Schotel uit in de weergave van luchten en water. Terecht wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste marineschilders van de Hollandse romantiek.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak