Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Hubert Bellis kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Stilleven met vissenkop en hakmes

Bellis J.L.  | Josse-Lambert 'Hubert' Bellis, Stilleven met vissenkop en hakmes, olieverf op doek 47,2 x 63,0 cm, gesigneerd rechtsonder
Bellis J.L.  | Josse-Lambert 'Hubert' Bellis, Stilleven met vissenkop en hakmes, olieverf op doek 47,2 x 63,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Hubert Bellis

Stilleven met vissenkop en hakmes
olieverf op doek 47,2 x 63,0 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: Bart Verschaffel, Sabine Tavernier. 'Rose, Rose, Rose à mes yeux. James Ensor en het stilleven in België (1830 - 1930)', Brussel 2023, pag. 27, cat.nr. 8 (met afb. in kleur).
Tentoonstelling: Oostende, België, Mu.ZEE, 'Rose, Rose, Rose à mes yeux. James Ensor en het stilleven in België (1830 - 1930)', 16 dec. 2023-14 april 2024.

Hubert Bellis was een bekende Belgische stillevenschilder van voornamelijk realistische en mooi uitgewerkte stillevens en bloemen. Bellis werd opgeleid aan de academie van Brussel. Samen met zijn broer Charles-Louis opende hij in 1857 een zaak voor decoratief schilderwerk en later een schilderschool L'Effort. Daar studeerden groten als Louis Thevenet en Rik Wouters. Ook was hij lid van de Brusselse bohémien-kunstenaarsvereniging La Chrysalide. In 1883 ondernam hij een studietrip naar Amsterdam met Guillaume Vogels en Ensor, beiden dat jaar betrokken bij de oprichting van Les XX. Geroemd worden de stillevens waarin hij focust op enkele mosselen, wat appels, een zalmkop of een homp vlees, zodat de vertrouwde omgeving ontbreekt en onverwacht 'blote' materie zich toont.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak