Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Herman van Wissen kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koop Twee pratende vrouwen op straat

Wissen H.J. van | Hermanus Johannes 'Herman' van Wissen, Twee pratende vrouwen op straat, tekening op papier 24,0 x 15,8 cm, gesigneerd linksonder en verso

Herman van Wissen

Twee pratende vrouwen op straat
tekening op papier 24,0 x 15,8 cm, gesigneerd linksonder en verso

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Herkomst: Koninklijke Verzamelingen; nalatenschap H.K.H. Prinses Juliana (1909-2004), Koningin der Nederlanden van 1948 tot 1980.

De talentvolle Groninger Herman van Wissen was werkzaam als architect, graficus en schilder. Diverse stadswoningen, landhuizen en een aantal kerken werden door hem ontworpen. Als schilder maakte hij liefst snelle impressies in krijt, aquarel en olieverf, liefst buiten in direct contact met de omgeving. In de jaren ’30 kreeg Van Wissen schilderles van Jan Derksen Staats, daarna volgde hij de opleiding M.O. Tekenen. Een reis naar Rome ter bevordering van zijn schilderkunst leverde hem bij terugkeer zijn eerste tentoonstelling op. Ook andere studiereizen die hij in Europa en de Verenigde Staten maakte hadden invloed op zijn werk. In 1946 werd Van Wissen lid van de Groninger kunstkring De Ploeg. Hij maakte 10 jaar deel uit van het bestuur.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak