Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Ernst Barlach kunstwerk • beeld • sculptuur • voorheen te koop Slapende vagebonden (Slapend boerenpaar)

Barlach E.  | Ernst Barlach, Slapende vagebonden (Slapend boerenpaar), Böttger-steengoed 29,8 x 41,0 cm, gesigneerd met naamstempel op zijkant en te dateren 1956

Ernst Barlach

Slapende vagebonden (Slapend boerenpaar)
Böttger-steengoed 29,8 x 41,0 cm, gesigneerd met naamstempel op zijkant en te dateren 1956
annotatie: zwaardmerk Meissen op achterzijde, stempel 'Böttger Steinzeug' en nr. 'A. 1072' op onderzijde

Dit beeld was voorheen te koop.

Herkomst: part. bezit Duitsland.
Literatuur: 'Ernst Barlach. Werkverzeichnis. Band I: Das plastische Werk'. Bearbeitet von Friedrich Schult, Hamburg 1960, pag. 92, cat.nr. 132 (met afb. van een ander exemplaar); Elisabeth Laur, 'Ernst Barlach - Das plastische Werk', Güstrow 2006, cat.nr. 186.

Beeldhouwer/schrijver Ernst Barlach was een belangrijk Duitse expressionist. Hij studeerde aan academies in Hamburg, Dresden en Parijs, en werkte daarna enige tijd in Florence. In 1906 maakte hij een reis naar Rusland, die van grote invloed was. Barlach ontwikkelde hierna zijn kenmerkende stijl: beelden van mensfiguren, met nadruk op het gezicht en de handen, die vaak sterke emoties uitdrukken. De rest van de sculptuur is geabstraheerd, met een expressieve lijnvoering. Barlach schreef ook acht toneelstukken, een roman en een autobiografie, en maakte talrijke houtsneden en litho’s. Hij ontwierp diverse openbare monumenten en ontving vele onderscheidingen voor zijn werk.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak