Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Chris Lanooy kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Rivierlandschap bij ondergaande zon

Lanooy C.J.  | Christiaan Johannes 'Chris' Lanooy, Rivierlandschap bij ondergaande zon, olieverf op doek op paneel 31,4 x 49,3 cm

Chris Lanooy

Rivierlandschap bij ondergaande zon
olieverf op doek op paneel 31,4 x 49,3 cm

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: coll. Chris Lanooy, daarna door vererving in bezit gekomen van A. Chambaret-van der Stap (1925-2014), levenspartner van Ruud Lanooy, zoon van de kunstenaar.
Literatuur: Willem Heijbroek en Karin Gaillard (red.), 'Tussen twee vuren: Chris Lanooy 1881-1948', pag. 104, afb. 142 (in kleur).

Chris Lanooy, keramist, glaskunstenaar en schilder, behoorde tot de kunstenaars die zich rond 1900 inzetten voor de vernieuwing van de beeldende- en decoratieve kunsten. Een beweging die wordt aangeduid met de naam Nieuwe Kunst. Na zijn opleiding aan de academie van Den Haag specialiseerde Lanooy zich in het schilderen van stillevens en was hij werkzaam o.a. bij de aardewerkfabrieken Rozenburg en Gouda. Daarnaast ontwierp hij glas-unica bij Leerdam en damastpatronen voor de weverijen Van Dissel en Visser. In zijn schilderijen vormen zeedieren, planten en vlinders het hoofdmotief.


Chris Lanooy | Cavia's, olieverf op doek op board, 22,0 x 29,5 cm

Chris Lanooy

schilderij • te koop

Cavia's


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak