Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Ashton Wilson kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Het leesuurtje; politicus John Davis en zijn vrouw Julia MacDonald.

Wilson A.  | Ashton Wilson, Het leesuurtje; politicus John Davis en zijn vrouw Julia MacDonald., olieverf op doek 51,0 x 71,4 cm, gesigneerd rechtsonder

Ashton Wilson

Het leesuurtje; politicus John Davis en zijn vrouw Julia MacDonald.
olieverf op doek 51,0 x 71,4 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: part. bezit Verenigde Staten.

De schilderes Ashton Wilson werd geboren in het kleine dorp Charleston in West Virginia. Zij studeerde aan de Art Students League in New York onder William Meritt Chase, destijds een van de meest invloedrijke leraren van zijn generatie, en onder diens assistent en leerling Charles Hawthorne. Beiden waren geliefde figuur- en portretschilders die werden geroemd om hun gebruik van rijke kleuren en een volle, pasteuze penseelstreek. De schilderes was lid van de National Association of Women Artists in New York City (opgericht in 1889). Haar werk exposeerde zij onder andere op de tentoonstellingen van de Pennsylvania Academy of the Fine Arts en van de avant-gardistische Society of Independent Artists in New York, die in 1916 werd opgericht.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak