Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Arthur Briët kunstwerk • schilderij • te koop Boereninterieur met moeder en kind

Arthur Briët

Boereninterieur met moeder en kind
olieverf op board op paneel 29,1 x 22,6 cm, gesigneerd rechtsonder

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 3.700

Literatuur: WiliëtteWolters-Groeneveld, 'Arthur Briët 'Rembrandt van de Veluwe'', Venlo 2019, afb. in kleur pag. 115.
Tentoonstelling: Nunspeet, Noord-Veluws Museum, ‘‘Arthur Briët, Rembrandt van de Veluwe', 23 maart t/m 29 september 2019.

De op Java geboren Arthur Briët heeft in zijn jonge jaren door heel Europa gereisd: Antwerpen, Parijs, Napels en Mechelen. Hij leerde schilderen en tekenen aan onder andere de Academie van Antwerpen. Uiteindelijk settelde Briët zich in Nederland. Hij verwierf faam met zijn boereninterieurs, in zijn tijd een geliefd onderwerp. Vanaf 1895 woonde en werkte Briët in het Veluwse Nunspeet. Vlak bij zijn huis bouwde de schilder een atelier dat hij inrichtte als een boerenwoning. Hierdoor kon hij zijn meest geliefde genre altijd bestuderen en schilderen. Zijn werk werd tijdens zijn werkzame periode regelmatig tentoongesteld, onder andere in het Haags Gemeentemuseum, Centraal Museum Utrecht en het Kröller-Müller Museum.


Arthur Briët | Bij het Kurhaus in Scheveningen na de brand, olieverf op doek op board, 19,8 x 15,8 cm, gesigneerd l.o. en te dateren ca. 1886

Arthur Briët

schilderij • te koop

Bij het Kurhaus in Scheveningen na de brand

Arthur Briët | Het atelier van de schilder Frans Langeveld, olieverf op papier op paneel, 35,2 x 43,7 cm, gesigneerd r.o.

Arthur Briët

schilderij • te koop

Het atelier van de schilder Frans Langeveld


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak