Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Armando kunstwerk • schilderij • te koop Blau (Blauw)

Armando

Blau (Blauw)
olieverf op doek 79,9 x 60,0 cm, gesigneerd verso en verso gedateerd 12-9-11
annotatie verso: 'Blau'

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 11.800

 vraag / reactie
  Tags:

  #Armando #schilderijen #Hedendaagse kunst #abstract 
  Herkomst: rechtstreeks verworven van de kunstenaar door de vorige eigenaar.

  Armando: beeldhouwer, violist, theater- en filmmaker, schilder, schrijver, dichter. Existentiële thema’s komen in zijn werk aan de orde: goed en kwaad, vergankelijkheid, melancholie, oorlog, lijden. De tragiek van de mens, in al zijn facetten, wordt door Armando verbeeld. Zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog vormen de bron voor zijn werk. Als kind wonend nabij Kamp Amersfoort, werd hij direct geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog. In zijn werk spelen hierdoor destructie en vervorming als beeldend principe een essentiële rol. De schilderijen en beelden zijn overweldigend door hun monumentaliteit en dramatische uitstraling. Soberheid in materiaal, kleur en vorm, en een ruwe, pasteuze ‘huid’ geven zijn kunstwerken de visuele kracht van een oerbeeld. Wanneer hij in 1961 de NUL-groep opricht met Jan Henderikse, Henk Peeters, herman de vries en Jan Schoonhoven wijst hij traditionele materialen als verf af en gebruikt liever moderne, industriële materialen. Dit is wat Armando het begin van ‘Het Nieuwe Realisme’ noemt: de kunstenaar geeft geen commentaar op de werkelijkheid, interpreteert niet maar aanvaardt de werkelijkheid. Toch gaat hij het maken van schilderijen missen, en na zijn minimalistische jaren keert hij terug de natuur in voor een reeks landschappen. Vanaf de jaren 2000 komt er geleidelijk meer kleur in zijn doeken en werkt hij monochroom in blauw, rood en groen. Zijn werkwijze blijft expressief, vaak brengt hij de verf met zijn handen op het doek aan. Tot zijn dood in 2018 blijft Armando schilderen en wordt zijn palet steeds kleurrijker.


  Armando | Het plechtige, het donkere. Cassette met 6 litho's en begeleidende teksten van Armando, papier, 50,0 x 33,0 cm, gesigneerd r.o. (in potlood) en gedateerd 84 (in potlood)

  Armando

  aquarel • tekening • te koop

  Het plechtige, het donkere. Cassette met 6 litho's en begeleidende teksten van Armando

  Armando | Kopf, olieverf en bitumenverf op doek, 79,9 x 100,3 cm, gesigneerd op spieraam en gedateerd op spieraam 21-10-89

  Armando

  schilderij • te koop

  Kopf

  Armando | Landschap, potlood op papier, 74,0 x 98,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '67

  Armando

  aquarel • tekening • te koop

  Landschap


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak