Zoek op kunstenaar
Sluit

Frieda Hunziker (1908-1966)

Een vitale wereld in kleur en vorm

Het begon met één schilderij. Ik werkte nog niet zo lang in Ede en Frank kocht een enorm doek. Het was roder dan rood, gelardeerd met blauw en wit. Tubes olieverf waren erop leeggeknepen, de verf was zo pasteus dat het spieraam een beetje scheluw stond. Qua beeldtaal riep het associaties op met schildersbeest Appel uit de jaren vijftig, maar het zou ook zomaar van een Amerikaanse abstract expressionist kunnen zijn. Het schilderij was gemaakt vanuit een enorme inner urge, in de woorden van Kandinsky; de innerlijke drang en noodzaak om te scheppen, uit te beelden. De maker? Frieda Hunziker. Titel van het doek? Mexico, jaren zestig. De naam Hunziker zei me niets, ik had nog nooit van haar gehoord. Haar laatste solotentoonstelling in 2000 kon ik niet kennen omdat ik toen 14 jaar was.

Frieda Hunziker | Mexico, olieverf op doek, 100,0 x 200,0 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1963-1965

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Mexico

Vijftig jaar eerder was dat wel anders. Frieda Hunziker behoorde tot de top van de Nederlandse na-oorlogse kunstenaars. Ze deed mee aan de belangrijkste tentoonstellingen: vanaf 1946 tot haar dood in 1966 is er elk jaar wel ergens in Nederland een tentoonstelling waar Frieda aan deelnam en vanaf 1948 exposeerde ze al óver de landsgrenzen heen. In het oog springt haar deelname in 1953 aan de Biënnale van São Paulo. Deze tweede editie van de tweejaarlijkse kunstmanifestatie was er niet zomaar één. Het is de boeken ingegaan als de ‘Guernica Biënnale’, vernoemd naar Picasso’s beroemde Guernica uit 1937 dat prominent deel uitmaakte van een speciale Picasso-presentatie waar nog 50 andere schilderijen van zijn hand te zien waren. In drie nieuwe paviljoens van het Ibirapuerapark, naar ontwerp van Oscar Niemeyer, waren 33 landen vertegenwoordigd. Duitsland was vertegenwoordigd met 65 werken van Paul Klee, Oostenrijk bracht 10 schilderijen van Oskar Kokoschka, de Verenigde Staten maakten sier met maar liefst 45 stabiles en mobiles van Alexander Calder, België stuurde 26 werken van James Ensor in en Frankrijk leverde kunst van Braque, Delaunay, Brancusi en Léger. Curator van het Nederlandse paviljoen was Willem Sandberg, die dan zeven jaar directeur is van het Stedelijk Museum. Hij koos voor een presentatie van De Stijl met twintig schilderijen van Piet Mondriaan, waaronder zijn Victory Boogie Woogie. De anderen? Karel Appel, Gerrit Benner, Corneille, Theo van Doesburg, Vordemberge-Gildewart (opmerkelijk: een Duitser), Bart van der Leck, Piet Ouborg én, als enige vrouw: Frieda Hunziker. Het moet gevoeld hebben als de kroon op haar reis naar Curaçao, een paar maanden daarvoor, waarvan de tropische invloed zorgde voor een kentering in haar oeuvre.

Het Hollandse paviljoen op de Biënnale van São Paulo, 1953

Van vijf jaar later dateert de iconische foto van Paul Huf. In het park van kasteel Nijenrode poseert Frieda Hunziker als one of the guys tussen 14 kunstenaars én een partycrasher: een boer op klompen met schaap. Frieda is als enige vertegenwoordigd met een groot abstract doek, de rest staat er met figuratief werk. Kees Maks toont een dansend paar, Jan van Heel een compositie met zwaan, Jaap Dooijewaard een voorstelling met wandelende figuren en Dirk Filarski heeft een Zuid-Europees landschap meegebracht. Bij de sessie hoort een gezellige picknick die, gezien de volle schalen met vleeswaren, nog gaat plaatsvinden. De chiantiflessen zijn al geopend; ook Frieda heeft een glaasje in haar hand.

In 2004 verkochten we bij Simonis & Buunk de eerste Frieda Hunziker: een bloemstilleven met amaryllisen uit 1943. Nu we haar oeuvre kennen is dit een heel sterk werk uit die periode, omdat het meeste wat ze in die jaren schilderde (waaronder de knorhanen, magnoliatak en andere stillevens) ingetogen van kleur en uitwerking zijn. Dit stilleven is uitbundig, de bloemen stralen van het doek af. Bij het verschijnen van dit boek, waarvoor Wim Hazeu een indrukwekkend biografisch verhaal schreef, weten we nu dat 1943 het jaar is waarin Frieda heel moedig Joodse kinderen met de trein naar Zuidoost-Limburg brengt om hen daar onder te laten duiken. Twee jaar daarvoor weigert ze zich te melden voor de Kultuurkamer en kiest ze volop voor het verzet. Met deze kennis valt de kleurkeuze ook op z’n plaats: rood, wit, blauw én oranje getuigen natuurlijk van haar stille verzet, iets dat we vaker zien bij oorlogskunst. Overigens verkochten we begin 2000 ook de mooiste werken van andere Vrij Beelden-vrienden van Frieda: Niets gaat verloren van Willy Boers uit 1953 en Beweeglijke lichtheid van Piet Ouborg uit ca. 1949 die we voor deze speciale tentoonstelling opnieuw in de verkoop hebben gekregen.

Groepsportret met Frieda Hunziker in het midden, 1957 © Paul Huf / MAI

Wat begon met één schilderij van Hunziker in 2004 is nu (precies twintig jaar later) uitgegroeid tot meer dan 80 werken in Ede. Dit is mogelijk gemaakt dankzij het genereuze aanbod van Joline Wiebols en Arjenne Swart, schoondochter en kleindochter van Frieda Hunziker. Met een snelhechter vol foto’s van schilderijen en werken op papier kwamen ze naar Ede om te praten over een eventuele verkooptentoonstelling. Ze vonden het tijd dat de werken die zij sinds de dood van Frieda met veel liefde en zorg conserveerden, onderzochten en soms lieten restaureren, een nieuwe eigenaar krijgen en vroegen zich af of wij daarin iets konden betekenen. Heel af en toe verkochten ze wat, zoals Mexico, om – heel nobel – restauratie van ander werk te kunnen bekostigen. De timing van hun aanbod was perfect. Na de solotentoonstelling gewijd aan het beeldend oeuvre van Hugo Claus in de zomer van 2022 vormt Frieda Hunziker, een vitale wereld in vorm en kleur een prachtig vervolg. Het gaat net als bij Claus opnieuw om een grote verzameling werken die jarenlang in het bezit van de familie is gebleven, totdat het moment daar is om ermee naar buiten te treden. Niet alleen met het kleine, bekende oeuvre uit haar Curaçao-periode, maar zeker ook met het grote onbekendere deel, waaronder haar oorlogsschilderijen, de vroeg geometrisch-abstracten tot en met het schilderij dat ze twee weken voor haar dood met hulp van haar zoon Frits voltooide.

Welkom in Ede voor de hommage aan Hunziker. Want zij verdient het. Omdat zij een bijzondere vrouw was in pre-feministische dagen, maar vooral omdat ze de schepper is van een oeuvre dat elke vraag naar schepper of schepster doet vergeten. En misschien is dat wel de definitie van wat goede kunst behelst.

Teo van den Brink
directielid Simonis & Buunk

Frieda Hunziker | Bloemstilleven, olieverf op doek, 75,6 x 60,5 cm, gesigneerd r.o. en begin '43

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Bloemstilleven

tentoonstelling & catalogus

Hieronder presenteren wij de schilderijen uit de tentoonstelling. De selectie is ook verschenen in een gedrukte luxe catalogus, die u hier in pdf-vorm kunt bekijken en natuurlijk ook kunt bestellen via deze pagina. De expositie is te zien in de Galerie van de 20e eeuw, Notaris Fischerstraat 19 in Ede.

Open: dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur
en op afspraak: 0318-652888 of info@simonisbuunk.nl

Frieda Hunziker | Stilleven met bloemen, olieverf op doek, 70,2 x 50,4 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd 7-1946

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Stilleven met bloemen

Karel Appel | Jonge vrouw in gestreepte jurk, gouache op papier, 24,8 x 19,9 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd 1943

Karel Appel

aquarel • tekening • te koop

Jonge vrouw in gestreepte jurk

Frieda Hunziker | Stilleven met appels en peren, olieverf op board, 36,0 x 28,0 cm, gesigneerd l.b. en gedateerd 10/41

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Stilleven met appels en peren

Frieda Hunziker | Stilleven met druiven en appel, olieverf op doek, 40,4 x 50,4 cm, gesigneerd l.b. en te dateren ca. 1941

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Stilleven met druiven en appel

Frieda Hunziker | Stilleven met vaas en fles, olieverf op doek, 69,8 x 49,7 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '12-'46.

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Stilleven met vaas en fles

Frieda Hunziker | Knorhanen, olieverf op doek, 70,2 x 49,9 cm, te dateren 1944

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Knorhanen

Frieda Hunziker | Knorhanen, olieverf op doek, 41,0 x 50,7 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 12/41

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Knorhanen

Gerrit Willem Dijsselhof | Kabeljauwen en anemonen, olieverf op doek, 40,3 x 35,0 cm, gesigneerd l.o. monogram

Gerrit Willem Dijsselhof

schilderij • te koop

Kabeljauwen en anemonen

Willy Boers | Portret van Frieda Hunziker, olieverf op doek, 50,6 x 35,4 cm, gesigneerd r.b. en gedateerd 1941

Willy Boers

schilderij • te koop

Portret van Frieda Hunziker

Willy Boers en Frieda Hunziker in zijn atelier, met op de ezel haar portret, foto: W. Maschhaupt

Frans Boers | Fête Foraine, sept. 1945, olieverf op schildersboard, 33,0 x 23,8 cm, gesigneerd r.o. en verso

Frans Boers

schilderij • te koop

Fête Foraine, sept. 1945

Jan Bogaerts | Stilleven met blauwe fles en potjes, olieverf op doek, 34,7 x 45,4 cm, gesigneerd l.b. en gedateerd 1943

Jan Bogaerts

schilderij • te koop

Stilleven met blauwe fles en potjes

Frieda Hunziker | Stilleven met blauwe fles, olieverf op doek, 55,6 x 45,4 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1/42

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Stilleven met blauwe fles

Ferry Slebe | Bloemen in een blauwe vaas, olieverf op board, 50,0 x 40,0 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd '43, zonder lijst

Ferry Slebe

schilderij • te koop

Bloemen in een blauwe vaas

Ger Gerrits | Stilleven met fruitmand en taart, olieverf op doek, 36,2 x 50,2 cm, gesigneerd r.o. en te dateren mei 1944

Ger Gerrits

schilderij • te koop

Stilleven met fruitmand en taart

Anton Rooskens | Bloemstilleven, olieverf op doek, 114,4 x 104,5 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1942

Anton Rooskens

schilderij • te koop

Bloemstilleven

Dolf Breetvelt | Abstract, olieverf op doek, 50,3 x 60,3 cm, gesigneerd r.o. en op spieraam en te dateren eind jaren 40

Dolf Breetvelt

schilderij • te koop

Abstract

Dolf Breetvelt | Zonder titel, hout, 61,8 x 13,7 cm, te dateren ca. 1951-1952

Dolf Breetvelt

beeld • sculptuur • te koop

Zonder titel

Frieda Hunziker | Compositie planten, olieverf op doek, 49,8 x 70,1 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '46

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie planten

Wim Kersten | Rode figuur, olieverf op doek, 75,3 x 92,3 cm, gesigneerd op spieraam

Wim Kersten

schilderij • te koop

Rode figuur

Dolf Breetvelt | Drie-eenheid, hout, 60,5 x 47,0 cm, gesigneerd op achterzijde

Dolf Breetvelt

beeld • sculptuur • te koop

Drie-eenheid

Frieda Hunziker | Expositie, olieverf op doek, 99,3 x 74,6 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 12 '46

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Expositie

‘…ik ben niet beïnvloed door een bepaalde kunstenaar, dat ligt aan mijn karakter. Als kind ging ik altijd mijn eigen gang.’ – Frieda Hunziker

 

Frieda Hunziker | Compositie met schepen, olieverf op doek, 100,2 x 75,7 cm, gesigneerd r.o. en verso en gedateerd 8.1.47

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie met schepen

Frieda Hunziker | Masten en zeilen, olieverf op doek, 90,3 x 60,5 cm, gesigneerd l.b. en gedateerd 9/47

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Masten en zeilen

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 80,2 x 60,2 cm, gesigneerd verso en te dateren 1948

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op schildersboard, 35,6 x 39,5 cm, gesigneerd verso en te dateren 1948

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Balcon en piano, olieverf op doek, 75,6 x 60,4 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1947

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Balcon en piano

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 31,4 x 39,4 cm, te dateren 1948

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

‘Frieda Hunziker bezit een speciale voorkeur voor blauw, dat menig werk een ruimte, een tinteling van blijheid gaf’ – Hermine Guldener, 1949

 

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op schildersboard, 54,2 x 45,4 cm, gesigneerd verso en te dateren 1948

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Interieur II, olieverf op schildersboard, 45,4 x 54,3 cm, gesigneerd verso en te dateren 1949

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Interieur II

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 45,5 x 37,5 cm, gesigneerd verso en te dateren 1948

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Willy Boers | Zonder titel, inkt en gouache op papier, 36,3 x 23,5 cm, gesigneerd l.o. en gedateerd 'Paris-Juli' 1948

Willy Boers

aquarel • tekening • te koop

Zonder titel

Frieda Hunziker | Schichten, olieverf op doek, 70,4 x 50,2 cm, te dateren 1948

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Schichten

Willy Boers | Vluchtig moment, olieverf op board, 36,7 x 21,8 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 1951

Willy Boers

schilderij • te koop

Vluchtig moment

Piet Ouborg | Compositie, gouache en zand op papier, 27,0 x 40,5 cm, gesigneerd r.o. en verso en te dateren ca. 1949

Piet Ouborg

schilderij • te koop

Compositie

Piet Ouborg | Beweeglijke Lichtheid, olieverf op doek, 50,2 x 64,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1949

Piet Ouborg

schilderij • te koop

Beweeglijke Lichtheid

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 75,4 x 100,2 cm, gesigneerd verso

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Piet Ouborg | Figuren tussen roependen, inkt en gouache op papier, 49,0 x 64,5 cm, te dateren ca. 1945-1950

Piet Ouborg

aquarel • tekening • te koop

Figuren tussen roependen

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 39,4 x 59,3 cm, te dateren 1950

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Ger Gerrits | Compositie met driehoeken, pastel en gouache op papier, 42,0 x 53,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd 27.8.53.

Ger Gerrits

aquarel • tekening • te koop

Compositie met driehoeken

Frieda Hunziker | Geiten achter hekken, olieverf op doek, 100,0 x 100,0 cm, gesigneerd verso en te dateren 1953

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Geiten achter hekken

Frieda Hunziker | Dieren I, olieverf op doek, 99,8 x 124,7 cm, te dateren 1954

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Dieren I

Frieda Hunziker | Dieren III, olieverf op doek, 99,8 x 124,4 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1955

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Dieren III

Frieda Hunziker | Dieren IV, olieverf op doek, 99,5 x 134,6 cm, gesigneerd op spieraam

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Dieren IV

‘Het resultaat van Curaçao is: ongecompliceerde blijmoedigheid in feestelijke composities’ – Charles Wentinck

 

Frieda Hunziker | Tropen, olieverf op doek, 74,7 x 99,8 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1956

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Tropen

Frieda Hunziker | Curaçao bij nacht, olieverf op doek, 99,8 x 124,9 cm, te dateren 1954

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Curaçao bij nacht

Anton Rooskens | Compositie, olieverf op board, 49,6 x 35,2 cm, te dateren midden jaren 50

Anton Rooskens

schilderij • te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Compositie 54, olieverf op doek, 74,9 x 99,9 cm, gesigneerd verso en te dateren 1954

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie 54

Piet Ouborg | In heftige beweging, gouache op papier op board, 50,5 x 65,1 cm, gesigneerd r.o. met initialen en gedateerd '48

Piet Ouborg

aquarel • tekening • te koop

In heftige beweging

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 70,0 x 90,4 cm, gesigneerd verso en te dateren 1957

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Bloemige vegetatie, olieverf op doek, 100,2 x 150,0 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1957

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Bloemige vegetatie

Karel Appel | Zonder titel, acryl op papier op doek, 68,1 x 84,1 cm, gesigneerd l.o.

Karel Appel

schilderij • te koop

Zonder titel

‘Ik geloof dat Karel Appel te vergelijken is met een figuur als Vincent van Gogh. Ook Appel’s werk is ontstaan uit de uiterste zelfverloochening.’ – Frieda Hunziker

 

Frieda Hunziker | Fata morgana, olieverf op doek, 150,0 x 50,0 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren ca. 1960

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Fata morgana

Karel Appel | Zonder titel, acryl op papier op doek, 111,9 x 77,1 cm, gesigneerd r.o.

Karel Appel

schilderij • te koop

Zonder titel

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 100,0 x 80,0 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1960

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 124,9 x 100,1 cm, te dateren 1961

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Kees van Bohemen | Zonder titel, olieverf op doek, 206,0 x 115,7 cm, gesigneerd r.o.

Kees van Bohemen

schilderij • te koop

Zonder titel

Frieda Hunziker | Image, olieverf op doek, 75,0 x 100,0 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1962

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Image

Frieda Hunziker | Het geheim, olieverf op doek, 125,1 x 99,7 cm, gesigneerd verso en te dateren 1962

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Het geheim

Frieda Hunziker | Mexico, olieverf op doek, 100,0 x 200,0 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1963-1965

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Mexico

Frieda Hunziker | Redding, olieverf op doek, 99,5 x 149,5 cm, gesigneerd verso en te dateren ca. 1961

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Redding

Frieda Hunziker | Witte vorm, olieverf op doek, 165,3 x 110,5 cm, te dateren 1964

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Witte vorm

Frieda Hunziker | Donkere Golf, olieverf op doek, 100,2 x 150,3 cm, te dateren 1963

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Donkere Golf

Frieda Hunziker | Draaikolk, olieverf op doek, 125,2 x 100,4 cm, gesigneerd op spieraam (tweemaal) en te dateren 1963

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Draaikolk

‘Ik werk uit innerlijke noodzaak. (…) Ieder doek is een deel van mijn leven en ik wil niemand dwingen in een bepaalde richting te denken’ – Frieda Hunziker

 

Frieda Hunziker | 2 figuren, olieverf op doek, 150,4 x 100,3 cm, gesigneerd verso en te dateren 1962

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

2 figuren

Frieda Hunziker | Nuit Mexicaine, olieverf op doek, 100,0 x 150,2 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren 1963

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Nuit Mexicaine

Frieda Hunziker | Het paar, olieverf op doek, 99,9 x 124,4 cm, gesigneerd op spieraam en te dateren ca. 1959

Frieda Hunziker

schilderij • voorheen te koop

Het paar

Karel Appel | Briefkaart aan Simon Vinkenoog, gouache op papier, 10,0 x 16,0 cm, gesigneerd r.o. en gedateerd '65

Karel Appel

aquarel • tekening • te koop

Briefkaart aan Simon Vinkenoog

Frieda Hunziker | Compositie, olieverf op doek, 99,9 x 80,0 cm, te dateren 1963

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Golf, olieverf op doek, 80,2 x 100,2 cm, te dateren 1965

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Golf

‘Omdat ze door haar ziekte wel bewegingen kon maken, maar daar niet de kracht voor had, ondersteunde ik haar arm, zo kon ze de verf beetje bij beetje aanbrengen.’ – Frits Swart

 

Zowel Willem Hussem als Frieda Hunziker blijven tot het einde van hun leven schilderen, ondanks hun lichamelijke ongemakken. De schilderende arm van Hunziker moest bij dit laatste schilderij, dat in tegenstelling van veel schilderijen die géén titel kregen wél voorzien werd van een titel, worden ondersteund door zoon Frits. Slechts veertien dagen voor haar dood voltooide Frieda dit grote doek. Ook Willem Hussem bleef zo lang mogelijk schilderen en schrijven. Op de dood had hij, net als op zijn werk, een gebalanceerde kijk: het leven kan niet begrepen worden zonder de dood, ze houden elkaar in evenwicht. Zijn hier getoonde Compositie is één van de laatste doeken die hij voltooide.

Willem Hussem | Compositie, olieverf op doek, 140,8 x 120,0 cm, gesigneerd op het spieraam met stempel van de kunstenaar en op spieraam gedateerd 1974

Willem Hussem

schilderij • te koop

Compositie

Frieda Hunziker | Waar de sferen mijner dromen werkelijkheid worden, olieverf op doek, 150,0 x 100,0 cm, te dateren 1966

Frieda Hunziker

schilderij • te koop

Waar de sferen mijner dromen werkelijkheid worden

Oog in oog is alles nog mooier.

De werken zijn te zien in onze Galerie van de 20e eeuw in Ede, alwaar u van harte welkom bent. We ontvangen u gastvrij met een kop koffie en rond vier uur met een glas Salentein.

Open: dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur
en op afspraak: 0318-652888 of info@simonisbuunk.nl

Tentoonstelling Frieda Hunziker in Ede, 2024

Tentoonstelling Frieda Hunziker – een vitale wereld in kleur en vorm bij Simonis & Buunk, Ede