Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

William Degouve de Nuncques kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Gezicht op een parkvijver

William Degouve de Nuncques

Gezicht op een parkvijver
olieverf op board 29,4 x 50,0 cm, gesigneerd rechtsonder met initialen

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: kunsthandel J.H. de Bois, Haarlem; D. Rinsema (zoon van kunstenaar Thijs Rinsema (1877-1947)), daarna door vererving in bezit gekomen van de huidige eigenaar.
Literatuur: vgl.: A.H. de Meester-Obreen, 'William Degouve de Nuncques', 'Elseviers geïllustreerd Maandschrift', 1 (1920), afb. pag. 83.

De Frans-Belgische schilder William Degouve de Nuncques was grotendeels autodidact maar vooral onder invloed van Jan Toorop, die hij omstreeks 1883 leerde kennen, ontwikkelde hij zich tot een vooraanstaande Belgische symbolist en luminist. Hij werd bekend om zijn kalme, verstilde landschappen, waarin hij de vormen opzettelijk vereenvoudigde om een atmosfeer van poëzie en mystiek te scheppen. Daarvoor koos hij ook na 1900 zo nu en dan voor een impressionistische vormentaal. De schilder was lid van de avant-gardistische schildersgroep Les XX en vanaf 1905 van La Vie et Lumière. In de oorlogsjaren woonde en werkte Degouve de Nuncques in Holland (1914-1919).


William Degouve de Nuncques | Juni in Stavelot, olieverf op doek, 63,9 x 80,8 cm, gesigneerd r.o. met monogram en gedateerd 1926

William Degouve de Nuncques

schilderij • te koop

Juni in Stavelot


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak