Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Rebecca van Gelder kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koopMeisje met bloem

Gelder R. van | Rebecca 'Bobette' van Gelder, Meisje met bloem, aquarel op papier 50,0 x 41,6 cm, gesigneerd rechtsonder met pseudoniem 'B. Stratthon van Gelder' en gedateerd '37

Rebecca van Gelder

Meisje met bloem
aquarel op papier 50,0 x 41,6 cm, gesigneerd rechtsonder met pseudoniem 'B. Stratthon van Gelder' en gedateerd '37

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Literatuur: tent.cat. Nunspeet, Noord-Veluws Museum, 'Vermoorde kunst. Werk van vermoorde Joodse kunstenaars', Venlo 2020, afb. pag. 35.
Tentoonstelling: Nunspeet, Noord-Veluws Museum, 'Vermoorde Kunst', 24 maart-29 nov. 2020.

Lange tijd is de kunstenares Rebecca van Gelder onderbelicht geweest. Met de tentoonstelling ‘Rebel, mijn hart’ (1995) kwam haar werk - zij schilderde, was graficus en modetekenares - weer onder de aandacht van het grote publiek. Van Gelder, die ook onder de namen ‘Bobette’ of ‘Bob Stratthon van Gelder’ exposeerde, woonde het grootste deel van haar leven in Amsterdam. Zij studeerde in Berlijn, Londen en Parijs. Aanvankelijk verdiende zij haar inkomen met het maken van mode-illustraties, later maakte ze vrij werk, dat ze regelmatig exposeerde op de tentoonstellingen van ‘De Onafhankelijken’. Portretten, stillevens en figuurstukken vormen het leeuwendeel van haar oeuvre, vaak voorstellingen met een satirische of sociaal-kritische ondertoon.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak