Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Prinses Beatrix van Oranje Nassau kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koopSprookjestafereel

Oranje-Nassau (Prinses Beatrix) B.W.A. van | Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje-Nassau (Prinses Beatrix), Sprookjestafereel, aquarel en gouache op papier 32,0 x 33,0 cm, gesigneerd rechtsonder en linksonder met monogram en te dateren ca. 1950

Prinses Beatrix van Oranje Nassau

Sprookjestafereel
aquarel en gouache op papier 32,0 x 33,0 cm, gesigneerd rechtsonder en linksonder met monogram en te dateren ca. 1950

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Herkomst: omstreeks 1948-1951 geschonken door prinses Beatrix aan Lutgard van Olst, haar lerares op de Kees Boekeschool (Bilthoven); door deze geschonken aan mevrouw Van Doesum, Bilthoven, bij wie ze kamers huurde; daarna van haar verworven door de vorige eigenaar.

Al sinds haar jeugd heeft prinses Beatrix een grote belangstelling voor beeldende kunst, ballet, muziek en literatuur. Die belangstelling deelde ze later met prins Claus, met wie ze vanaf het begin van hun huwelijk culturele avonden organiseerde op kasteel Drakensteyn en waar kunstenaars als Jan Dibbets, Peter Struycken en Herman Gordijn ‘acte de presence’ gaven. Haar artisticiteit openbaart zich al als kind: ze schildert fantasiewerelden met aquarelverf en tekent cartoons met Oost-Indische inkt, potlood en krijt. Opvallend vaak figureren prinsessen in haar voorstellingen – mogelijk was ze zich terdege bewust van de taak die haar stond te wachten. Ook vandaag de dag is Beatrix nog veel met kunst bezig. Naast de uitgebreide, progressieve kunstcollectie die ze heeft opgebouwd is ze elke donderdag in haar atelier in Huis ten Bosch te vinden om te beeldhouwen. Nu haar zoon Willem-Alexander haar is opgevolgd, zal ze hier ongetwijfeld meer tijd voor gaan vrijmaken.


Prinses Beatrix van Oranje Nassau | Sneeuwwitje, aquarel op papier, 31,1 x 35,4 cm, gesigneerd r.o.

Prinses Beatrix van Oranje Nassau

aquarel • tekening • te koop

Sneeuwwitje


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak