Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Martin Claus kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koop Elegante dames op een bank in het park

Claus M.  | Martin Claus, Elegante dames op een bank in het park, aquarel op papier 23,1 x 16,9 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren ca. 1927

Martin Claus

Elegante dames op een bank in het park
aquarel op papier 23,1 x 16,9 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren ca. 1927
annotatie: met verso stempel van Meggendorfer Blätter, München, met (in handschrift) de naam van de kunstenaar en archiefnr. 6276 N, en genummerd '1857'.

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Herkomst: part. bezit Duitsland.

Martin Claus behoorde tot de Duitse kunstenaars die in de eerste helft van de 19e eeuw uitblonken in het maken van satirische tekeningen voor kranten en tijdschriften, later aangeduid als cartoons. Het gaat daarbij om een verhalende voorstelling, ondersteund door een korte tekst. De humoristische en fraai uitgewerkte aquarellen en gouaches van Claus worden gekenmerkt door een grote verhalende kwaliteit waardoor het beeld ook zonder tekst waardevol is. De kunstenaar leverde kleurige covers en paginagrote illustraties voor het meest vooraanstaande satirische en humoristische weekblad van Duitsland Fliegende Blätte, evenals voor het rijk geïllustreerde weekblad Meggendorfer Blätter, tijdschrift voor humor en kunst. De inhoud daarvan werd gevormd door grappen, verhalen, gedichten en beeldverhalen. De medewerkers waren veelal bekende kunstenaars.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak