Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Marie van Regteren Altena kunstwerk • schilderij • te koop Boekenstilleven

Regteren Altena M.E. van | 'Marie' Engelina van Regteren Altena | Schilderijen te koop aangeboden | Boekenstilleven, olieverf op doek 54,0 x 65,0 cm, gesigneerd rechtsonder met initialen en te dateren 1949

Marie van Regteren Altena

Boekenstilleven
olieverf op doek 54,0 x 65,0 cm, gesigneerd rechtsonder met initialen en te dateren 1949

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 4.200

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

Herkomst: Centraal Museum, Utrecht, inv.nr. 10375/a, rechtstreeks gekocht van de schilderes op 20 april 1949, afgestoten in maart 2006.
Literatuur: tent.cat. Haarlem, Expositiezalen Frans Heerkens Thijssen, 'Marie van Regteren Altena', 1947, cat.nr. 15.
Tentoonstelling: Kunstzaal van de Moderne Boekhandel, Amsterdam; Haarlem, Expositiezalen Frans Heerkens Thijssen, 'Marie van Regteren Altena', 12-26 juli 1947.

Marie van Regteren Altena behoort tot de Amsterdamse Joffers, acht kunstenaressen die vanaf het einde van de 19e eeuw tot ver in de 20e eeuw samenkwamen om te schilderen en te discussiëren over kunst. Ook exposeerden ze vaak in groepsverband. Marie van Regteren Altena kwam uit een familie waarin kunst een belangrijke rol speelde. Haar broer Martinus maakte naam als figuurschilder, terwijl haar zuster Johanna Quirina een bekend decoratief ontwerpster was. Marie schilderde voornamelijk impressionistische bloemen en stillevens, maar ook zijn er figuurvoorstellingen van haar bekend.


Marie van Regteren Altena | Stilleven met figuurschets, olieverf op doek, 46,1 x 60,0 cm, gesigneerd r.o. met initialen en te dateren ca. 1915

Marie van Regteren Altena

schilderij • te koop

Stilleven met figuurschets


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak