Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Marcel Jefferys kunstwerk • schilderij • te koop Op de kermis

Marcel Jefferys

Op de kermis
olieverf op doek op paneel 27,4 x 38,3 cm, gesigneerd rechtsonder met monogram

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 16.500

Literatuur: tent.cat. Brussel, Palais des Beaux-Arts, 'Tentoonstelling van de artistieke nalatenschap van Marcel Jefferys', 1929, cat.nr. 48 (als 'Kermesse').
Tentoonstelling: Brussel, Palais des Beaux-Arts, 'Tentoonstelling van de artistieke nalatenschap van Marcel Jefferys', 1929-1930.

Marcel Jefferys werd in 1872 in Milaan geboren als zoon van een Engelse vader en een Belgische moeder. Acht jaar later verhuisde het gezin naar Brussel, waar hij schilderles kreeg van Henriëtte Ronner en haar zoon Alfred. Zijn vroege werk (1893) lag dichtbij dat van de Belgische luministen. Daarna ontdekte hij de Franse impressionisten Monet en Pissarro met hun lichte toets. Met grote vrijheid en aandacht voor het zonlicht schilderde Jefferys het stadsleven, parken en theaters in Parijs, Brussel en Londen. De schilder reisde veel. Hij bezocht de Verenigde Staten, schilderde de Wereldtentoonstelling in 1900, de theaters en de rivier de Thames in Londen in ijle, blonde tonen. Een aantal malen bezocht hij Nederland. Ook was de kunstenaar ontwerper van meubels, behangpapier, stoffen, tapisserie en interieurs voor de firma Vanderborgt in Brussel. Hij was o.a. lid van La Libre Esthétique.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak