Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Louise Alice Andrine van Blommestein kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Staand naakt met witte lelies

Blommestein L.A.A. van | Louise Alice Andrine van Blommestein, Staand naakt met witte lelies, olieverf op doek 160,7 x 80,3 cm, gesigneerd linksonder en gedateerd 1907

Louise Alice Andrine van Blommestein

Staand naakt met witte lelies
olieverf op doek 160,7 x 80,3 cm, gesigneerd linksonder en gedateerd 1907
annotatie verso op sticker: Gebouw der Loge, Fluweelen Burgwal, Den Haag.

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: Katlijne van der Stighelen, 'Vrouwenstreken. Onvergetelijke schilderessen uit de Lage Landen', Tielt 2010, pag. 78 (met afb. in kleur nr. 24 op pag. 77); Liesje Osborn, 'Louise een vrouwenstreek in De Houtkamp', 'Kwartaalblad van de Vereniging van Vrienden van de Hoge Veluwe' nr. 4 (winter 2011), pag. 11 (met afb. in kleur).

Louise van Blommestein leerde schilderen in het atelier van E. Blanc-Garin in Brussel. Daarna studeerde ze in 1898-1899 aan de academie in Florence. Nadat ze de theosofie had ontdekt nam ze vanaf 1910 lessen bij de symbolistische schilder Jean Delville in Brussel. Later kreeg ze raadgevingen van H.P. Bremmer. Met lange onderbrekingen woonde en werkte de schilderes tussen 1902 en 1920 in Blaricum, Den Haag, Hilversum en Laren. Daarna vestigde zij zich in Zwitserland. Beïnvloed door de antroposofie en het symbolisme schilderde ze bloemen, stillevens, kinderportretten, religieuze taferelen en mystieke en imaginaire onderwerpen.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak