Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Joop Stierhout kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Voorjaarsboeket

Stierhout J.A.U.  | Josephus Antonius Ubaldus 'Joop' Stierhout, Voorjaarsboeket, olieverf op doek 60,2 x 50,0 cm, gesigneerd linksboven

Joop Stierhout

Voorjaarsboeket
olieverf op doek 60,2 x 50,0 cm, gesigneerd linksboven

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: Dienst voor 's Rijks Verspreide Kunstvoorwerpen, Den Haag (nu: Instituut Collectie Nederland, Amsterdam), inv.nr. SZ 29445, inv.nr. 12747, 1966-2006.

Joop Stierhout schilderde in een kleurig-impressionistische trant Amsterdamse stadsgezichten, landschappen, bloemstillevens en religieuze voorstellingen. Ook was hij een bekwaam portrettist, die o.a. jubilerende professoren van de VU van Amsterdam vereeuwigde. Hij werd opgeleid aan de hoofdstedelijke Rijksacademie, en kreeg les van J.H. Jurres en H.J. Wolter. In 1940 kreeg hij de Koninklijke Subsidie, maar de Tweede Wereldoorlog verhinderde hem naar het buitenland te reizen. Stierhout exposeerde o.a. bij Kunstzaal Bennewitz in Den Haag, Kunsthandel F. Buffa & Zn. in Amsterdam, het Stedelijk Museum aldaar, en vanaf 1968 in zijn eigen galerie ‘St. Joseph’ aan de Van Baerlestraat.


Joop Stierhout | De Galerij (achterzijde) aan de Stadhouderskade, Amsterdam, olieverf op doek, 59,9 x 79,9 cm, gesigneerd l.o.

Joop Stierhout

schilderij • te koop

De Galerij (achterzijde) aan de Stadhouderskade, Amsterdam


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak