Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Johan van Hell kunstwerk • schilderij • voorheen te koop De burcht Hohensalzburg

Hell J.G.D. van | Johannes Gerardus Diederik 'Johan' van Hell, De burcht Hohensalzburg, olieverf op board 120,0 x 89,9 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd '23

Johan van Hell

De burcht Hohensalzburg
olieverf op board 120,0 x 89,9 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd '23

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: tent.cat. Amsterdam, Stedelijk Museum, 'Johan van Hell, Christiaan Schaaf, Sarah de Vries, Pau Wijnman', 1924, cat.nr. 38; Tineke Reijnders e.a., 'Johan van Hell (1889-1952)', Warnsveld 2005, pag. 84, cat.nr. S61.
Tentoonstelling: Amsterdam, Stedelijk Museum, 'Johan van Hell, Christiaan Schaaf, Sarah de Vries, Pau Wijnman', 1924.

Het werk van de Amsterdamse schilder-musicus Johan van Hell is niet los te zien van zijn politieke overtuigingen, met name zijn sympathieën voor het socialisme. Hij was actief binnen de S.D.A.P en de Socialistische Kunstenaarskring (S.K.K.) en werkte als illustrator voor tijdschriften en dagbladen met linkse signatuur. Als schilder ging zijn belangstelling vooral uit naar het uitbeelden van het leven van de gewone man in de straat. Om zijn werk voor hen toegankelijk te maken gebruikte hij een sterk vereenvoudigde figuratieve beeldtaal zonder diepte, waarin strakke lijn, vlak en heldere kleuren de compositie bepalen. Naast het schilderen verdiende Van Hell zijn brood met het maken van boekillustraties en het geven van teken- en muziekles.


Johan van Hell | Grazende paarden, olieverf op doek, 60,5 x 80,5 cm, gesigneerd m.o. en gedateerd 1926

Johan van Hell

schilderij • te koop

Grazende paarden


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak