Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Jannes de Vries kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koop Gezicht op Bignasco in het Maggiadal, Italië

Vries J. de | Jannes de Vries, Gezicht op Bignasco in het Maggiadal, Italië, aquarel en gouache op papier 55,8 x 73,0 cm
Vries J. de | Jannes de Vries, Gezicht op Bignasco in het Maggiadal, Italië, aquarel en gouache op papier 55,8 x 73,0 cm

Jannes de Vries

Gezicht op Bignasco in het Maggiadal, Italië
aquarel en gouache op papier 55,8 x 73,0 cm
annotatie verso: 'Bignasco Maggiadal'

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Literatuur: Désirée Koninkx, 'Ploegschilder Jannes de Vries. Het Groninger Hogeland', 15 juni -7 juli 2019, afb. in kleur pag. 30.
Tentoonstelling: Kortenhoef, Stichting Kunst aan de Dijk, 'Ploegschilder Jannes de Vries. Het Groninger Hogeland', 15 juni-7 juli 2019.

Jannes de Vries behoort tot de schilders van de Groninger Ploeg. Van hen was hij de meest internationaal georiënteerde schilder, die tijdens een reis in 1923 en 1924 naar Parijs, Rome en door Noord-Afrika vele indrukken en contacten opdeed. 'Bijtanken' noemde hij het zelf. Zijn werk is ruwweg in twee groepen te delen: de ingetogen doeken die uit sobere groenen en bruinen zijn opgebouwd en invloed verraden van een schilder als Gauguin, en het heftig expressionistische, kleurrijke werk met vooral Groninger motieven. Met name vanaf de jaren 30 was deze laatstgenoemde stijl kenmerkend voor zijn kunst. Evenals veel andere Ploeg-leden was de schilder ook als vormgever actief. Zo ontwierp hij boekomslagen, meubilair, geweven kleden en verpakkingen voor de Tjoklat fabriek.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak