Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Jan Wittenberg kunstwerk • aquarel • tekening • voorheen te koop Jonge pimpelmees

Wittenberg J.H.W.  | 'Jan' Hendrik Willem Wittenberg, Jonge pimpelmees, aquarel op papier 10,8 x 13,3 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1947

Jan Wittenberg

Jonge pimpelmees
aquarel op papier 10,8 x 13,3 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1947
annotatie: met stempel van de schilder op achtertikkarton

Dit werk op papier was voorheen te koop.

Literatuur: Ard Huiberts, Ton Pelkmans, 'Leven en werk van Jan H.W. Wittenberg (1886-1963), schilder en graficus', Renkum 2004, cat.nr. 77 (op separate lijst).
Tentoonstelling: Doorwerth, Museum Veluwezoom, 'Leven en werk van Jan H.W. Wittenberg (1886-1963), schilder en graficus', 3 sept.-31 okt. 2004.

Jan Wittenberg was een leerling van Floris Arntzenius en van de Academie in Den Haag. In de jaren twintig en dertig maakte hij fijn geschilderde, ingetogen stillevens, kinderkopjes en dieren, en een enkel landschap. Zijn composities bestaan uit eenvoudige voorwerpen, veelal van boven gezien en geplaatst tegen een blauw-zwarte of vuil-witte achtergrond. In eenvoud en uitwerking komt zijn werk sterk overeen met dat van Jan Mankes. Wittenberg maakte ook veel grafiek en houtsnedes. Zijn geschilderde oeuvre is zeer zeldzaam: de omvang van zijn werk wordt geschat op zo'n 300 schilderijen.


Jan Wittenberg | Jonge kauw, houtsnede op Japans papier, 14,3 x 16,5 cm, gesigneerd r.o. (in potlood)

Jan Wittenberg

grafiek • te koop

Jonge kauw


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak