Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Henri Lebasque kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Route ombragée, Saint-Tropez

Henri Lebasque

Route ombragée, Saint-Tropez
olieverf op board 32,5 x 45,5 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren ca. 1895

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: Madame Lebasque; Galerie du Drap d'Or, Cannes, Frankrijk; coll. M. Djahanjuiri; veiling Paul Renoud, Parijs, 30 nov. 1994, lotnr. 55.
Literatuur: Denise Bazetoux, 'Henri Lebasque. Catalogue Raisonné, Tome I', pag. 69, afb. 61.
met echtheidsverklaring van Denise Bazetoux, Maisons-Lafitte, 21 dec. 1994. Wordt opgenomen in de catalogue raisonné van het werk van Henri Lebasque, in voorbereiding door Denise Bazetoux.

Het werk van de Franse impressionist en neo-impressionist Henri Lebasque weerspiegelt het licht, de warmte en de kleuren van Zuid-Frankrijk. Na een opleiding aan de academie werd hij in Parijs een leerling van de figuur- en historieschilder Léon Bonnat. In de jaren 90 ontmoette hij de neo-impressionisten Pissarro, Signac en Seurat, die een grote invloed zouden hebben op zijn techniek en kleurgebruik. Lebasque schilderde regelmatig in de Vendée, Normandië en Bretagne en was in de zomermaanden vaak te vinden in Saint-Tropez aan de Côte d'Azur, samen met onder anderen Pierre Bonnard. Aangetrokken door het licht en het landschap van de Middellandse Zee vestigt hij zich in 1924 definitief in het dorpje Le Cannet. Het had een beslissende invloed op zijn werk, dat lichter van palet en vrolijker van onderwerp werd.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak