Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Henri Le Fauconnier kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Het kerkje van Grosrouvre, Frankrijk

Fauconnier H.V.G. Le | 'Henri' Victor Gabriel Le Fauconnier, Het kerkje van Grosrouvre, Frankrijk, olieverf op doek 81,5 x 65,5 cm, te dateren ca. 1934-35

Henri Le Fauconnier

Het kerkje van Grosrouvre, Frankrijk
olieverf op doek 81,5 x 65,5 cm, te dateren ca. 1934-35
annotatie verso: Le Fauconnier Gros-Rouvre

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: collectie Frans Sandbergen, Amsterdam; veiling Christie's Amsterdam, 'The F.J. Sandbergen Collection', 19 maart 1985, lotnr. 172 (met afb.), aldaar gekocht en door vererving in bezit gekomen van de vorige eigenaar.

Henri Le Fauconnier behoorde tot de groep vroege kubisten in Parijs waarvan ook Cézanne en Picasso deel uitmaakten. In 1910 zag men in ons land zijn werk op de eerste tentoonstelling van de Moderne Kunstkring in Amsterdam. De jaren daarop had hij met zijn werk, waarin hij kubisme en expressionisme combineerde, invloed op de jonge schilders van de Bergense School, vooral toen hij tussen 1914 en 1920 in Nederland verbleef. Een gevoelvolle, brede schilderwijze, massieve vormen en het gebruik van aardtonen als groen en bruin waren de belangrijkste kenmerken van zijn stijl. Le Fauconnier wordt daarom wel beschouwd als de trait-d'union tussen de Franse kubisten en de Bergense School.


Henri Le Fauconnier | Gladiolen, zwart krijt en aquarel op papier, 99,1 x 68,4 cm, gesigneerd r.o. met initialen

Henri Le Fauconnier

aquarel • tekening • te koop

Gladiolen


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak