Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Henri Fantin-Latour kunstwerk • schilderij • te koop Trois baigneuses

Henri Fantin-Latour

Trois baigneuses
olieverf op doek 65,1 x 54,0 cm, gedateerd 25 Août 1904
annotatie linksonder van de weduwe van de kunstenaar: 'Dernière esquisse de Fantin, matin 25 Août 1904'

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 50.000

Herkomst: Victoria Fantin-Latour, Parijs; coll. Ferdinand Tempelaere, Parijs, ca. 1936; veiling Christie's Londen, 24 juni 1986, lotnr. 106A (met afb. in kleur); part. bezit Oostenrijk.
Literatuur: tent.cat. Grenoble, Musée Bibliothèque de Grenoble, 'Centenaire de Henri Fantin-Latour', 1936, pag. 24, cat.nr. 111.
Tentoonstelling: Grenoble, Frankrijk, Musée Bibliothèque de Grenoble, 'Centenaire de Henri Fantin-Latour', aug.-okt. 1936.

Henri Fantin-Latour was nauw bevriend met de eerste generatie impressionisten in Parijs. Desondanks was hij artistiek gezien niet een van hen: terwijl deze avant-garde met grote felheid haar vernieuwende kunst verdedigde creëerde Fantin-Latour zijn eigen, meer verstilde stijl. Anders dan de impressionisten had hij ook nauwelijks belangstelling voor het landschap of de stad: hij schilderde prachtige portretten en was vooral befaamd om zijn bloemstillevens. Beroemd zijn Fantin-Latours groepsportretten van contemporaine schilders en schrijvers als Baudelaire, Manet en Zola. Zijn portretten en stillevens zijn veelal realistisch geschilderd. Een soms magisch kleurgebruik paste hij toe in zijn latere, vaag-symbolistische fantasievoorstellingen die zijn passie voor muziek onthullen. Hieruit zouden vele allegorische voorstellingen van vrouwelijke naakten voortvloeien: baigneuses, nimfen en odalisken.


Henri Fantin-Latour | La coiffeuse, olieverf op doek, 27,0 x 21,2 cm, gesigneerd l.b.

Henri Fantin-Latour

schilderij • te koop

La coiffeuse


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak