Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Gerrit de Polder kunstwerk • schilderij • te koop Kermis op het Malieveld, Den Haag

Polder Ch.G.  | Christiaan 'Gerrit' Polder | Schilderijen te koop aangeboden | Kermis op het Malieveld, Den Haag, olieverf op doek 30,0 x 40,3 cm, gesigneerd linksonder en gedateerd 1953

Gerrit de Polder

Kermis op het Malieveld, Den Haag
olieverf op doek 30,0 x 40,3 cm, gesigneerd linksonder en gedateerd 1953

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 3.900

Literatuur: Renée Smithuis, 'Feest van Carnaval tot Kerst: een bonte inventarisatie van de vorige eeuw', Zoetermeer 2008, afb. in kleur pag. 68.
Tentoonstelling: Bergen, Museum Kranenburgh, 'Feest van Carnaval tot Kerst: een bonte inventarisatie van de vorige eeuw', 24 juni-2 nov. 2008.

In het werk van Gerrit Polder krijgen de atmosfeer en nuances in licht en donker veel aandacht. In die zin is hij een late Haagse Scholer. Polder woonde werkte dan ook vrijwel zijn hele leven in Den Haag, waar hij rond 1920 naartoe trok om aan de academie een schildersopleiding te volgen. De stadsgezichten van deze schilder hebben vaak Den Haag als onderwerp, weergegeven in een snelle, impressionistische stijl. Daarnaast omvat het oeuvre van Gerrit Polder stillevens, (polder)landschappen en portretten. Later ook zomerse, Zuid-Franse landschappen en haventjes, geschilderd en plein air.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak