Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Carel Willink kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Boerderij met boom

Willink A.C.  | Albert 'Carel' Willink, Boerderij met boom, olieverf op doek 48,0 x 34,3 cm, gesigneerd rechtsboven en gedateerd 1918

Carel Willink

Boerderij met boom
olieverf op doek 48,0 x 34,3 cm, gesigneerd rechtsboven en gedateerd 1918

Dit schilderij was voorheen te koop.

Literatuur: Walter Kramer, 'Willink', Den Haag 1973, pag. 8; tent.cat. Valkenswaard, Nederlands Steendruk Museum, 'De Toorop Lijn', 2023, pag. 46, afb. 34 (in kleur).
Tentoonstelling: Valkenswaard, Nederlands Steendruk Museum, 'De Toorop Lijn. Jan Toorop, Charley Toorop, Edgar Fernhout', 3 maart-9 juli 2023.

Carel Willink is vooral bekend om zijn portretten, landschappen en stadsbeelden in magisch-realistische stijl. Hij begon te schilderen op 18-jarige leeftijd, toen hij bouwkunde studeerde in Delft. Uit deze vroege periode zijn slechts een paar portretten en enkele landschappen bewaard gebleven. De stijl is naturalistisch met expressieve kleuren en een aanzet tot vereenvoudiging van vormen. Dit is terug te voeren op zijn bewondering voor het werk van Paul Cézanne in deze periode. Een jaar nadat Willink dit doek schilderde koos hij definitief voor het schildersvak en trok naar Berlijn. Daar schilderde hij vooral geometrisch-abstracte composities. Pas in de jaren dertig ontwikkelde hij het realisme waar hij zo beroemd mee is geworden.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak