Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Betsy Osieck kunstwerk • schilderij • voorheen te koop Stilleven met druiven en kom

Westendorp-Osieck J.E.  | Johanna Elisabeth 'Betsy' Westendorp-Osieck, Stilleven met druiven en kom, olieverf op schildersboard 45,9 x 37,9 cm, gesigneerd linksboven en gedateerd 1965

Betsy Osieck

Stilleven met druiven en kom
olieverf op schildersboard 45,9 x 37,9 cm, gesigneerd linksboven en gedateerd 1965

Dit schilderij was voorheen te koop.

Herkomst: Koninklijke Verzamelingen; nalatenschap H.K.H. Prinses Juliana (1909-2004), Koningin der Nederlanden van 1948 tot 1980.

De jongste van de groep schilderende vrouwen aangeduid als de Amsterdamse Joffers was Betsy Osieck. Evenals haar kunstzusters was zij tot op hoge leeftijd werkzaam in Amsterdam. Lizzy Ansingh gaf haar het eerste schilderonderricht (1902), daarna volgden lessen aan de Rijksacademie in de hoofdstad. Op haar atelier, dat zich in deze jaren bij de Hoogesluis bevond (1912) en later op de Herengracht, kwamen vooral portretten en kloeke, haast manlijke bloemstillevens tot stand, breed van opzet en sprekend van kleur. Na haar huwelijk met H.K. Westendorp braken jaren van veel reizen en weinig schilderen aan. Later - vanaf 1941 - schildert ze in haar atelier in het flatgebouw 'Westhove' aan de Amsterdamse Lairessestraat vooral stillevens in fluwelige bruinen en grijzen, kerkinterieurs en goed getroffen stadsscènes. Ook maakte ze tijdens haar vele reizen series kleine aquarellen. Musea: o.a. Haags Gemeentemuseum.


Betsy Osieck | Gezicht op het Valeriusplein te Amsterdam (vanuit het atelier van de schilderes), olieverf op board, 40,4 x 50,5 cm, gesigneerd l.o.

Betsy Osieck

schilderij • te koop

Gezicht op het Valeriusplein te Amsterdam (vanuit het atelier van de schilderes)

Betsy Osieck | Interieur met vitrine, aquarel op papier, 32,0 x 30,0 cm, gesigneerd r.o.

Betsy Osieck

aquarel • tekening • te koop

Interieur met vitrine


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak