Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Anton L. Koster kunstwerk • schilderij • voorheen te koopVelden met lila hyacinten en rietschelven bij Heemstede

Koster A.L.  | Anton Louis 'Anton L.' Koster, Velden met lila hyacinten en rietschelven bij Heemstede, olieverf op doek 70,2 x 50,5 cm, gesigneerd linksonder

Anton L. Koster

Velden met lila hyacinten en rietschelven bij Heemstede
olieverf op doek 70,2 x 50,5 cm, gesigneerd linksonder
annotatie op etiket op spieraam: 'Velden met lila hyacinthen en riethoopen'

Dit ingelijste schilderij was voorheen te koop.

Tentoonstelling: Haarlem, Frans Hals Museum/De Hallen, 'Zó Hollands - Het Hollandse landschap in de Nederlandse kunst van 1850 tot heden', 24 juni-11 sept. 2011.

De landschapschilder Anton Koster werd geboren in Zeeland. In 1880 vestigde hij zich voor langere tijd in Den Haag, waar hij een schildersopleiding volgde aan de academie. Aansluitend maakte hij een twee jaar durende studiereis naar de Pyreneeën. Het gevoel voor warme, sprekende kleuren dat hij daar opdeed bracht hij vooral in praktijk na 1902. Hij vestigde zich toen definitief in Haarlem, en daarna in Heemstede, waar hij zich toelegde op het schilderen van de bloembollenvelden. Heden ten dage geldt hij als een van de meest begaafde vertegenwoordigers van dit genre.


Koster A.L.  | Arbeider aan het werk in tulpenveld, Overveen, olieverf op doek 52,4 x 75,6 cm, gesigneerd l.o. Koster A.L.

Arbeider aan het werk in tulpenveld, Overveen, olieverf op doek 52,4 x 75,6 cm, gesigneerd l.o.

Koster A.L.  | De Waterdel in bospark Groenendaal, Heemstede, pastel op papier 23,1 x 29,8 cm, gesigneerd r.o. Koster A.L.

De Waterdel in bospark Groenendaal, Heemstede, pastel op papier 23,1 x 29,8 cm, gesigneerd r.o.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak