Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Anna Sluijter kunstwerk • schilderij • te koop Landschap met rode weg, Blaricum

Anna Sluijter

Landschap met rode weg, Blaricum
olieverf op doek 55,3 x 71,3 cm, gesigneerd rechtsonder en te dateren ca. 1914

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 10.500

 vraag / reactie
  Tags:

  #Anna Sluijter #schilderijen #klassiek moderne schilderkunst #landschap 
  Literatuur: tent.cat. Bergen NH, Museum Kranenburgh, 'Vrouwenaanbod. Vrouwen aan bod', 2008, pag. 37 (met afb. in kleur); Katlijne van der Stighelen, 'Vrouwenstreken. Onvergetelijke schilderessen uit de Lage Landen', Tielt 2010, pag. 213, afb. in kleur pag. 214.
  Tentoonstelling: 'De Onafhankelijken', Amsterdam, jaar onbekend; Bergen NH, Museum Kranenburgh, 'Vrouwenaanbod. Vrouwen aan bod', 16 dec. 2008-5 april 2009.

  Van de schilderes Anna Sluijter is nog weinig bekend. Zij werd geboren in Amsterdam, woonde enige tijd in Parijs en vestigde zich vanaf 1917 in Blaricum. De geabstraheerde landschappen die zij in de jaren 20 instuurde voor de tentoonstellingen van De Onafhankelijken getuigen van een groot talent. Het is vrijwel zeker dat de schilderes haar jongere, Larense dorpsgenote Loe Louber heeft gekend. Beide kunstenaressen hielden zich bezig met vereenvoudiging van de zichtbare werkelijkheid, zich concentrerend op de omringende natuur. Het kleurgebruik en de afbakening van vlakken door middel van contouren kenmerken ook - zij het op een minder lyrische wijze - het werk van Louber.


  Anna Sluijter | Het bos, olieverf op doek, 79,1 x 95,5 cm, gesigneerd r.o. en te dateren ca. 1914

  Anna Sluijter

  schilderij • te koop

  Het bos, ca. 1914


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak