Zoek op kunstenaar
Sluit

Museum Veluwezoom, Kasteel Doorwerth

het museum

Het B.C. Koekkoek-Huis is een museum in het voormalige woonpaleis van de Nederlandse romantische landschapschilder Barend Cornelis Koekkoek (Middelburg 1803-1862 Kleef). Het in 1848 in de stijl van de Italiaanse Renaissance gebouwde huis vormt, samen met de vroegere ateliertoren „Belvedere“ (1843, heden in particulier bezit) en de tuin een uniek ensemble, dat bestaat uit een toevluchtsoord voor kunstenaars en een representatief woonhuis. Het is een uitzonderlijke culturele ontmoetingsplaats voor Duitsland en Nederland.

tentoonstellingen

Koekkoek op bezoek

10 oktober 2020-zomer 2021

‘Koekkoek op bezoek’ is de titel van de eerste van de twee tentoonstellingen, die Museum Veluwezoom en het B.C. Koekkoek-Huis in Kleef samen organiseren. Beide musea wisselen hun topstukken uit om de bezoekers een indruk te geven van het werk, dat in het Nederlands-Duitse grensgebied ontstond in de 19de en de 20ste eeuw. De tentoonstelling in Museum Veluwezoom is te zien vanaf 10 oktober a.s Medio 2021 opent het B.C. Koekkoek-Huis in Kleef haar deuren voor de tentoonstelling ‘Grenzeloos landschap’ met topstukken van ons museum.

verkocht aan het Museum Veluwezoom, Kasteel Doorwerth

Gerard Bilders | Herders met vee bij een bosbeek, olieverf op doek, 31,0 x 41,2 cm, gesigneerd l.o. en te dateren begin jaren 1860

Gerard Bilders

schilderij • voorheen te koop

Herders met vee bij een bosbeek

tentoongesteld in het Museum Veluwezoom, Kasteel Doorwerth

Marie Wandscheer | Rozen in tinnen vaas, olieverf op doek, 41,5 x 31,4 cm, gesigneerd r.o. en op spieraam

Marie Wandscheer

schilderij • te koop

Rozen in tinnen vaas

zie ook:

externe links: