Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Vilmos Huszár kunstwerk • schilderij • te koop Boerderij in Almen

Vilmos Huszár

Boerderij in Almen
olieverf op doek op paneel 38,1 x 50,9 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1911 VIII
annotatie rechtsonder: 'Almen'

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 13.500

Herkomst: coll. H. Vermolen, Den Haag; coll. J. Nieuwstraten, Den Haag, daarna door vererving in bezit gekomen van de vorige eigenaar.
Literatuur: tent.cat. 's-Gravenhage, Kunsthandel Artz en De Bois, 'Tentoonstelling van werken door Simon Bussy, Maxime Dethomas, W. Huszár', 1912, cat.nr. 45.
Tentoonstelling: 's-Gravenhage, Kunsthandel Artz en De Bois, 'Tentoonstelling van werken door Simon Bussy, Maxime Dethomas, W. Huszár', 27 maart-18 april 1912; Rotterdam, Rotterdamsche Kunstkring, 'W. Huszár en W.C. Brouwer', sept. 1912.

Vilmos Huszár, Hongaar van geboorte, behoorde in 1917 samen met Mondriaan, Van der Leck en Van Doesburg tot de oprichters van De Stijl. Voor die tijd, feitelijk vanaf 1915, kenmerkt zijn werk zich door een fel kleurgebruik en een vlakke stilering onder invloed van het kubisme van Picasso en Braque. Zijn wens diepte en perspectief in de voorstelling op te heffen leidde uiteindelijk na 1917 tot composities van blokken en balken. Als ‘ruimte-kleur-composities' paste hij dit ook toe in interieurs. Werk van Huszár is uiterst zeldzaam omdat zijn oeuvre tot op heden voor een groot deel onvindbaar is.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak