Zoek op kunstenaar
Sluit
terug
Toorop J.Th.  | Johannes Theodorus 'Jan' Toorop | Schilderijen te koop aangeboden | Lezende vrouw aan tafel, olieverf op doek 37,2 x 28,0 cm, gedateerd 1883

Jan Toorop

Lezende vrouw aan tafel
olieverf op doek 37,2 x 28,0 cm, gedateerd 1883
annotatie rechtsboven: '8135'

Dit ingelijste schilderij is te koop.

Prijs: 29.500

 vraag / reactieLiteratuur: Wordt opgenomen in de catalogue raisonné van het werk van de schilder, in voorbereiding door G.W.C. van Wezel, Utrecht.

Jan Toorop, de vader van Charley Toorop, is een van de belangrijke Nederlandse avant-gardeschilders van de decennia voor en na 1900. Hij schilderde, aquarelleerde, etste en tekende landschappen, figuren, naakten en portretten. Toorops keuze van Katwijk als woonplaats was het gevolg van de grote aantrekkingskracht die de zee op hem uitoefende. Het stille vissersdorp en het water hebben de schilder geïnspireerd tot het maken van sommige van zijn belangrijkste werken. In 1887 ziet Toorop werk van Georges Seurat; het pointillisme, dat dan aan het begin van zijn artistieke ontwikkeling staat, neemt hij onmiddellijk over, zij het op een geheel eigen manier. In Zeeland, waar hij van 1897 tot 1922 's zomers vertoeft, brengt hij dit veelvuldig in praktijk.


Het hele jaar open

Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak