Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Teun van Staveren kunstwerk • schilderij • te koop Mannelijk naakt

Staveren T. van | Teun van Staveren | te koop aangeboden | Mannelijk naakt, aluminiumcement 75,5 x 15,5 cm, gesigneerd met monogram op onderbeen en gedateerd '08

Teun van Staveren

Mannelijk naakt
aluminiumcement 75,5 x 15,5 cm, gesigneerd met monogram op onderbeen en gedateerd '08

prijsklasse: tot € 2.500

Dit kunstwerk bevindt zich momenteel niet in een van onze galeries!
Indien een schilderij of beeld zich elders bevindt is bezichtiging in onze zaak na afspraak veelal mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ons secretariaat.

 vraag / reactie
  Tags:

  #Teun van Staveren #Hedendaagse kunst #figuren #man #naakt #sculptuur 

  Als kind al had Teun van Staveren een grote interesse in de kunst en archeologie van de klassieke oudheid. Hij studeerde aan de Arnhemse kunstacademie om later toch over te stappen naar de TU Delft, waar hij de opleidingen architectuur en restauratie volgde. Vervolgens werkte Van Staveren jarenlang als architect. In 1981 vertrok hij naar Rome om een restauratie opleiding te volgen. Dit bood hem ook de kans om de Italiaanse antieke oudheid te bestuderen. Eenmaal terug in Nederland bleef hij als architect werken, wat hij afwisselde met opdrachten voor verbouwingen en restauratie van wand- en plafondschilderingen en meubilair. Van Staveren volgde beeldhouw- en tekenlessen en vanaf 2000 legt hij zich volledig toe op zijn eigen, vrije werk als kunstenaar. De architectuur en het menselijk lichaam zijn een belangrijk onderwerp in zijn oeuvre. Veel van zijn sculpturen zijn dansers of naakten, zijn schilderijen verbeelden vaak Romeinse bouwwerken.


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak