Zoek op kunstenaar
Sluit
terug

Rudi Bierman kunstwerk • schilderij • te koop Brullende stier

Bierman R. | Rudi Bierman | Schilderijen te koop aangeboden | Brullende stier, olieverf op doek 60,5 x 80,5 cm, gesigneerd linksonder + verso en gedateerd '52, zonder lijst

Rudi Bierman

Brullende stier
olieverf op doek 60,5 x 80,5 cm, gesigneerd linksonder + verso en gedateerd '52, zonder lijst
annotatie verso op spieraam: 'Rudy Bierman 'Brullende stier''

Dit schilderij is te koop.

Prijs: € 2.500

 vraag / reactie
  Tags:

  #Rudi Bierman #schilderijen #Hollands expressionisme #expressionisme #dieren #koe 
  Herkomst: Dit schilderij werd door de kunstenaar ter beschikking gesteld voor de loterij van kunstwerken voor het Nationaal Rampenfonds na de watersnood van 1953. Lotnr. 306.

  De neo-expressionist Rudi Bierman kreeg zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam, waar hij onder andere les kreeg in monumentale schilderkunst van Heinrich Campendonck. Daarna nam hij les bij Oskar Kokoschka in Salzburg. Bierman zette zich sterk af tegen een eenzijdig experimenteren van de abstracten en zijn uitgangspunt was een figuratief expressionisme, waardoor zijn werk steeds balanceert tussen abstractie en figuratie. Na de jaren zestig bracht hij de verf in toenemende mate in ruige, pasteuze streken op het doek. Geliefde thema's waren landschappen, figuren, dieren en stadsgezichten. Als docent aan de akademie 'Minerva' (vanaf 1964) had hij invloed op de vorming van een jongere generatie Groningse schilders.


  Het hele jaar open

  Dinsdag t/m zaterdag 11-17 uur en op afspraak